Andive la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • andive 4-5 bucati,
  • 2 rosii,
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2 lunguri de ulei,
  • patrunjel tocat o lingura,
  • o crenguta de cimbru,
  • sare si piper dupa gust
  • sunca presata 200-300 gr,
  • cascaval ras 200 gr
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Intr-o tigaie (care sa mearga si la cuptor) mai inalta punem uleiul la incins, adaugam rosiile taiate cubulete si usturoiul; dupa 2-3 minute adaugam andivele taiate jumatati, apa, patrunjelul si cimbrul; le lasam la inabusit pentru 15 minute.

Cand lichidul a scazut la jumatate, punem sare si piper dupa gust, apoi deasupra andivelor adaugam si sunca presata taiata felii si cascavalul ras.

Tigaia se baga la cuptor (sa fie deja incins la 250 grade) pentru 20 minute maximum (cand cascavalul s-a facut putin auriu).

Se poate servi cu cartofi fierti sau orice fel de legume fierte separat.

Pofta buna !!!

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise