Andive cu sos de vin

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceapa
  • 4 andive
  • ulei
  • 100g bacon sau costita
  • 25g unt
  • 100ml vin alb sec
  • 200ml supa de legume
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 150g smantana

Mod de preparare

Ceapa se taie pestisori. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pune baconul taiat felii, se rumeneste usor si se scoate. In uleiul ramas se pun andivele, se prajesc usor si se scot .Se pune mai apoi untul si ceapa care se caleste, se toarna vinul si supa de legume. Se pun andivele si se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu un capac si se inabusa 40 minute la foc mic, intorcandu-le de mai multe ori.

Se scot andivele si se tin la cald. Se pun in cratita baconul, sucul de lamaie si smantana si se dau un clocot; se adauga patrunjelul tocat. Se toarna sosul peste andive si se servesc.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise