Ceapa se taie pestisori. Se incinge uleiul intr-o cratita, se pune baconul taiat felii, se rumeneste usor si se scoate. In uleiul ramas se pun andivele, se prajesc usor si se scot .Se pune mai apoi untul si ceapa care se caleste, se toarna vinul si supa de legume. Se pun andivele si se condimenteaza cu sare si piper. Se acopera cu un capac si se inabusa 40 minute la foc mic, intorcandu-le de mai multe ori.
Se scot andivele si se tin la cald. Se pun in cratita baconul, sucul de lamaie si smantana si se dau un clocot; se adauga patrunjelul tocat. Se toarna sosul peste andive si se servesc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise