Analele istoriei

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 140g margarina
  • 400g zahar
  • 70g faina
  • 4 oua
  • 150g nuca macinata
  • 100g unt
  • 2 linguri cacao

Mod de preparare

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175°C (foc mediu) si se incearca cu scobitoare cand e gata. Se scoate din cuptor si se stinge cuptorul.

Peste prajitura fierbinte se toarna compozitia: 4 galbenusuri frecate cu 120g zahar. Se pune in cuptorul stins pana face crusta.

Cand s-a racit, se unge cu crema: 100g zahar, 2 linguri de cacao si 100g unt frecat. Se presara cu nuca macinata. Se taie dreptunghiuri subtiri si lungi cam cat degetul.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise