Amarettini

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 albus
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon de la Dr. Oetker
  • 1 lingura Amaretto (lichior de migdale)
  • 100 g migdale maruntite fara coaja
  • Pentru pudrare: zahar pudra

Mod de preparare

1.Se unge tava si se captuseste cu hartia de copt. Se preincalzeste cuptorul.

Cuptor electric: 150 ºC

Cuptor cu aer cald: 130 ºC

2.Se bate spuma albusul de ou la viteza cea mai mare a mixerului. Se incorporeaza, turnand putin cate putin, zaharul, zaharul vanilat si Amaretto (folosind tot treapta cea mai mare a mixerului). Se amesteca migdalele.

3.Masa obtinuta se toarna intr-un spritz cu manson de diametrul 6 mm. Cu ajutorul spritzului se formeaza in tava “bobite” de 1 cm. Se introduce tava la cuptor, in partea de jos a acestuia.

4.Amarettini se lasa la copt circa 30 minute (pentru fiecare tava)

5.Dupa coacere, Amarettini se scot din tava cu hartia de copt si se pun pe un gratar de bucatarie. Se pudreaza cu zahar pudra cat sunt calzi. Dupa ce s-au racit se indeparteaza hartia de copt.

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Ostropel de pui

Negresa cu ciocolata

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise