“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

Ingrediente

  • “ Amardeen”( se pronunţa amardin) este o bautura racoritoare si foarte aromata ,specifica Ramadanului.
  • Se prepara din caise uscate -“amardeen”-sub forma de folii groase de cca 1cm.Cel mai bun “amardeen” se produce in Siria.
  • Exista o multime de deserturi specifice tarilor arabe care se prepara din “amardeen”: budinci simple si combinate,checuri, prajituri cu crema de “amardeen” , inghetate,biscuiti.
  • Avem nevoie de:
  • -1 folie de “amardeen” de 400 grame
  • -1 litru de apa
  • -2-3 linguri de zahar( dupa gust)
  • -1 lingura apa de roze

Mod de preparare

Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici.

Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele.

Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova uniform bucatile de “amardeen”.

Se pun in blender cu apa de roze si se mixeaza bine, pana s-a obtinut un lichid omogen.

Se gusta si in fuctie de gust, se poate adauga zahar.

Se tine la rece pana se serveste.

Se poate decora cu seminte de pin(“snobar”), fistic sau frunze de menta.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise