Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare.
ptr blat-o forma patrata de tava 20=30 cm
Albusurile cu zaharul se bat spuma tare, se adauga galbenusurile si se bat in continuare; se adauga uleiul si se bate inca putin dupa care se coboara viteza mixerului si se adauga faina combinata cu cacao si praf de copt. Se toarna in tava si se da la copt la 160 de grade C, ptr 40 de minute pana este coapta.
Siropul- se pun ingredientele siropului intr-o olicica si se pune la fiert pana zaharul se dizolva si siropul este legat; se ia de pe foc, se adauga coniac si se lasa la racit.
Crema- se pun la incalzit 250 ml de smantana de frisca pana incepe sa fiarba si se toarna peste ciocolata rupta bucati, se amesteca usor pana se formeaza crema si se adauga untul si se incorporeaza bine inauntru.
Se taie blatul in doua, se insiropeaza si se pune crema peste primul blat, se pune deasupra cel de-al doilea si se lasa putin la rece.
Topingul-se topeste ciocolata pe aburi cu uleiul si cand este lichida, se ia de pe foc.
Tortul se scoate de la rece, se taie cuburi potrivite si se imbraca cu ciocolata dizolvata.
Se bat 250 de ml de smantana de frisca pana devine o frisca puternica si se orneaza fiecare cub.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise