Amandina

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • -2 oua
  • -2 cani zahar
  • -8 linguri gem acrisor
  • -4 linguri cacao
  • -2 cani(500ml) de lapte
  • -1 cana ulei
  • -3 linguri amoniac stins in putin otet
  • -4 cani faina
  • Sirop:
  • -5oo ml apa
  • -5 linguri zahar
  • -2 vanilii
  • Crema:
  • -400gr nuttela
  • -1 pachet unt
  • Glazura:
  • -se face glazura dorita, eu iubesc ciocolata asa ca este de ciocolata sau cacao.

Mod de preparare

Se coace blatul la foc potrivit ptr 45 min, se taie in doua.

Dupa racire se insiropeaza apoi se insiropeaza si se pune crema la mijloc. Deasupra se pune glazura si se pune la frigider pentru o ora.

Se poate face si in doua tavi rotunde dar nu se mai taie ptr ca folosim 2 tavi de marimi diferite si iasa un tort perfect.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise