Se face un aluat din galbenusuri, apa, ulei, otet, sare si faina.Se framanta bine.Separat se amesteca cele 200 ml ulei cu 100 g faina, ca o ciulama.Aluatul il impartim in 2 si-l intindem foaie cat putem de subtire,Ungem foaia cu ciulamaua obtinuta, apoi impaturim aluatul uns ca o rulada f strans.Obtinem un sul pe care il impaturim in 3 si-l aplatizam .Bagam la frigider cam 1 ora .Apoi intindem foaia de marimea tavii si apoi o punem in tava.Foaia de deasupra se unge cu galbenus pt culoare si aspect.Placinta cu acest foietaj poate fi umpluta cu branza(dulce sau sarata), mere, carne, ciuperci.
Se coace la foc potrivit cam 25 min, in functie de cuptor( acesta fiind preincalzit).
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise