Aluat pentru pizza facut in casa. Reteta simpla si usoara

Descopera o reteta simpla si usoara pentru aluat de pizza facut in casa, perfecta pentru o cina delicioasa. Urmeaza pasii nostri pentru a obtine un aluat elastic si gustos, gata in doar cativa pasi simpli.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 1 pliculet (7 g) drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un bol mic, amesteca drojdia uscata cu zaharul si aproximativ 50 ml de apa calda (nu fierbinte). Lasa amestecul sa stea timp de 10 minute, pana cand devine spumos.

Intr-un bol mare, pune faina si sarea. Adauga amestecul de drojdie activata si restul de apa calda (250 ml). Adauga uleiul de masline. Amesteca totul cu o lingura de lemn pana cand ingredientele incep sa se omogenizeze.

Presara putina faina pe suprafata de lucru si rastoarna aluatul din bol. Framanta aluatul timp de 10-15 minute pana cand devine elastic si neted. Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina, dar cu moderatie.

Unge un bol curat cu putin ulei de masline si pune aluatul in bol. Acopera bolul cu un prosop curat sau cu folie alimentara si lasa-l la dospit intr-un loc cald pentru aproximativ 1-1,5 ore, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, scoate-l din bol si imparte-l in 2-3 parti, in functie de marimea pizzei dorite. Intinde fiecare bucata de aluat pe o suprafata usor infainata, folosind un sucitor, pana cand ajunge la grosimea dorita. Adauga sosul de rosii, branza si toppingurile preferate.

Preincalzeste cuptorul la 220°C.
Pune pizza pe o tava de copt sau pe o piatra pentru pizza si coace-o timp de 12-15 minute, sau pana cand marginile devin aurii si branza este topita si usor rumenita.

Sfaturi:
Pentru un aluat mai crocant, poti pre-coace blatul timp de 5 minute inainte de a adauga toppingurile.
Experimenteaza cu diverse tipuri de faina, cum ar fi faina integrala sau faina de secara, pentru a obtine texturi si arome diferite.
Cu acest aluat poti face o delicioasa pizza cu cascaval, pizza cu sparanghel sau pizza milaneza. Pofta buna!

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise