Aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte

Reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte. Aluat fraged cu osanza reteta simpla si economica.

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 680 g-700 g gr faina
  • 500 gr osanza
  • 200 ml apa
  • 2 lingura de otet
  • putina sare

Mod de preparare

Reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte o stiu de la bunica. Este un aluat simplu, contine putine ingrediente si este grozav de bun, gustos si foietat.

Intr-un bol punem osanza (data prin masina de tocat), apa, otetul si sarea. Amestecam pentru omogenizare si incorporam faina.

Apoi transferam compozitia pe blatul de lucru si framantam putin, cat sa obtinem un aluat potrivit, nici moale, nici prea tare, sa nu se lipeasca de maini.

Aluatul obtinut se infasoara intr-o folie alimentara si se pastreaza la frigider peste noapte. Apoi poate fi folosit la preparatul dorit.

Daca il faceti pentru saratele, adaugati o lingurita de sare.

Iar daca doriti sa preparati cornulete,tarte dulci sau placinte mai puteti adauga in aluat coaja de lamaie, vanilie, etc.

Desi nu se pune niciun agent de crestere, veti vedea ca obtinem un aluat foarte gustos si foietat.

Asa ca va recomand cu drag reteta de aluat fraged cu osanza pentru cornulete, saratele, tarte sau placinte. Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise