Aluat cu branza de vaci

Reteta de aluat cu branza de vaci. Aluat cu branza de vaci reteta simpla si delicioasa. Aluat de casa cu branza de vaci. Retete de aluat de casa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Aluat cu branza de vaci

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 250 g unt (margarina sau untura de porc)
  • 250 g brinza dulce de vaci
  • o lingurita cu virf de sare (10 g)

Mod de preparare

Reteta de aluat cu branza de vaci este una foarte buna pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob etc. Se prepara usor si repede. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se farimiteaza ca aluaturile in foi.

Brinza de vaci se freaca bine pe marginea vasului cu dosul furculitei, ca sa se omogenizeze sau se trece prin sita inoxidabila; dupa aceea se adauga grasimea moale (tinuta in bucatarie, mai aproape de sursa de caldura), o lingurita cu virf de sare (10 g), se amesteca bine, apoi se framinta cu faina , 5-6 minute; aluatul va fi mai virtos. Brinza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz care se dilata in timpul coacerii si face aluatul sa creasca, fragezindu-l.

Aluatul framintat se tine la frigider (dar sa nu inghete) sau intr-un loc racoros, de seara pina dimineata (se poate pastra si mai multe zile la rece invelit in punga de nailon, ca sa nu se usuce). Daca aluatul framintat se tine in bucatarie, la caldura, acest proces de fermentare se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea, trebuie pregatit imediat, cind se observa ca incepe sa-si mareasca volumul (datorita gazelor care se dezvolta in el).

Pentru toate aluaturile cu brinza de vaci, iaurt sau smintina care au fost framintate fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel, ca sa fie fragede (acestea vor fermenta datorita enzimelor proprii, rezultind bioxid de carbon care se dilata la copt).

Incercati si voi reteta de aluat cu branza de vaci, este excelenta!

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise