Alba ca Zapada

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foi
  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 12 linguri cu ulei
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de lapte
  • 1 lingurita rasa de amoniac
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un plic cu zahar vanilat
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 400 g unt
  • 12 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 4 linguri amidon
  • zeama de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • o pastaie de vanilie

Mod de preparare

Pentru foi:

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat), pana ce se obtine o spuma cremoasa. Se presara coaja de lamaie si se amesteca pentru incorporare.

Se adauga uleiul, putin cate putin, laptele si amoniacul stins cu zeama de lamaie. Se omogenizeaza si se adauga treptat faina.

Se obtine un aluat moale, nelipicios. Il impartim in bucati egale (mie mi-au iesit 6) , pe care le vom intinde in foaie subtire, cu ajutorul unui sucitor. Le intepam din loc in loc cu o furculita si le coacem, pe rand, pe dosul unei tavi de cuptor. (Recomand o temperatura medie de 160 grade, pentru 5-6 minute)

Pentru crema procedam astfel:

Fierbem laptele impreuna cu o pastaie de vanilie, taiata in doua, pe lung.

Amestecam faina cu amidonul si cu zaharul, presaram coaja rasa de lamaie si turnam laptele, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor. Crema astfel obtinuta, o punem pe foc, pana se ingroasa. Adaugam zeama de lamaie si omogenizam.

Dupa ce se raceste complet, adaugam untul moale (la temperatura camerei), mixand pana la incorporarea completa.

Pe fiecare foaie, se adauga cateva linguri de crema (se asaza foaie/crema/foaie/crema), ce se uniformizeaza pe intreaga suprafata. Se acopera apoi cu o folie alimentara si se pastreaza la rece peste noapte.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise