Alba ca zapada

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 2 oua,
  • 9 linguri zahar,
  • 9 linguri lapte,
  • 9 linguri ulei,
  • 3 pliculete zahar vanilat,
  • sare,
  • 1 lingurita amoniac,
  • faina cat cuprinde;
  • Crema:
  • o cana lapte fiert,
  • 6 linguri faina,
  • 1 1/2 cana de zahar,
  • 1 pachet margarina

Mod de preparare

Ingredientele pentru aluat se dau toate intr-un clocot. dupa ce se raceste se adauga oule

Se adauga faina cat cuprinde, pana se formeaza un aluat ca de paine .

Coca se imparte in patru si se coace pe fundul tavii la 175 grade.

Pentru crema: o cana de lapte se bate cu 6 linguri faina, dupa care se pune in laptele fiert, se adauga 1 1/2 cana de zahar. Se da jos de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi crema racita cu pachetul de margarina.Se adauga esenta de rom sau ce esente doriti.

Se umplu foile.

Deasupra am glazurat cu cioalata alba si cicolata cu lapte topita la micounde.

Se lasa sa stea o zi, se seveste a doua zi.

Nota: Eu am facut portie mai mare si am copt 7 foi

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise