Alba ca zapada

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru foi: 2 oua, putina sare, 5 linguri ule, 3 linguri apa, 1 lingura amoniac, 5 linguri apa.
  • pentru crema : a)1 cana lapte rece, 3 linguri zeamil sau faina, o cana de lapte fiebinte, 50 g unt
  • b) 200 g unt, 12 linguri zahar pudra, coaja rasa si zeama de la 2 lamai

Mod de preparare

Ingredientele pentru foi de amesteca si se obtine o coca moale ce se imparte in trei parti. Foile se coc pe fundul tavii de cuptor la foc potrivit. Se invelesc cu o folie de staniol si se lasa pana a doua zi.

a) 1 cana de lapte rece se amesteca cu 3 linguri zeamil sau faina, peste care se adauga cana de lapte fierbinte. se pune pe aragaz la foc mic si se amesteca incontinuu pana se obtine o ciulama,se adauga si o bucata de unt dupa care se da la rece.

b) se freca 200 g de unt cu 12 linguri zahar pudra, se adauga coaja rasa si zeama de la 2 lamai si se freca pana se obtine o spuma

Se amesteca ambele creme si se ung foile, dupa care se tine la rece.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise