Se framanta aluatul din ingredientele de mai sus si se taie in doua. In una din jumatati se incorporeaza pudra de cacao, iar in cealalta, laptele si scortisoara. Se fac 2 bile, se invelesc - separat - cu o folie de plastic si se tin 2 ore la frigider.
Se intind 2 foi de aluat, formand 2 dreptunghiuri de 30x40 cm si groase de 1/2 cm. Se mai tin 30 de minute la rece, dupa care se taie fiecare foaie in 4 si se aseaza bucata peste bucata, una alba - una neagra, ungand fiecare suprafata cu albus. Se inveleste „blocul” astfel format cu o folie si se da 2 ore la frigider.
Se indreapta marginile blocului si se taie - intai pe lung - fasii late de 4-5 cm, dupa care se ia fiecare fasie si se taie, la randul ei, bucati late de circa 1/2 cm.
Se asaza bucatile pe o tava tapetata cu hartie speciala, se coc 8-10 minute in cuptorul incins la 190gr., se scot din tava, se lasa sa se raceasca si se orneaza - eventual - cu putina glazura de ciocolata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise