Se bat bine albusurile,se adauga treptat zaharul pudra si se mai bat aprx 15 minute. Se adauga treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa.
Compozitia se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, dupa care se da la cuptor(incins in prealabil) la foc mic, circa 40 de minute.
Dupa ce s-a racit bine, blatul se insiropeaza, urmand a fi reintrodus in cuptor impreuna cu bezeaua.
Siropul pentru blat: se compune din 200 ml de apa si 5 linguri de zahar tos care se fierb circa 10 minute. Dupa ce se raceste se adauga 2 fiole esenta de rom
Bezea:
Albusurile se bat foarte bine adaugand treptat zaharul pudra, zaharul vanilinat si esenta de vanilie.
Dupa omogenizarea compozitiei, continuam baterea, insa pe aburi, pana cand pe marginea castronului se formeaza o crusta subtire, adica aproximativ 30 de minute.
Bezeaua se intinde fierbinte peste blatul insiropat, dupa care tava se introduce pt 5 min in cuptorul cald dar cu usa intredeschisa (pentru ca bezeaua sa ramana alba).
Crema:
6 galbenusuri de ou se freaca, intr-un castron, cu 200 gr de zahar tos si 4 linguri de lapte, pana cand devin o crema fina
Castronul se pune pe aburi adaugand 2 linguri de cacao cernuta. Compozitia se fierbe amestecand continuu, pana cand se ajunge la consistenta unei \"smantani groase\".
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca,amestecand din cand in cand.
300 gr de unt, tinute la temperatura camerei, se taie cuburi si se pun intr-un castron care se aseaza pe gratarul aragazului avand usa de la cuptor intredeschisa (pentru a topi untul treptat) iar prin amestecare acesta va deveni spumos, urmand a-l incorpora lingura cu lingura in crema.
Crema se intinde peste bezea apoi se rade ciocolata amaruie si se da la rece.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise