Se pregateste o tava de copt, tapetata cu hartie pentru copt.
Se pregateste o tava de copt, tapetata cu hartie pentru copt.
Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.
Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi, apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului.
Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se da la copt, cca. 15 min. pana se rumenesc usor.
Afinele curatate si spalate se dau in cateva clocote cu zaharul si apa, cca. 10 minute pana ce zaharul se leaga intr-un sirop subtire, dar legat.
In fiecare cuib din foi de placinta se toarna acest sirop cu afine, fierbinte, pentru a insiropa cuiburile delicioase. Se lasa sa se raceasca bine si se servesc reci, fiind un desert delicios, plin de culoare.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise