Cel mai indicat este ca diversificarea meniului să înceapă la 4 luni pentru sugarii hrăniţi cu lapte praf şi la 6 luni pentru cei hrăniţi cu lapte matern. Dacă la început noutatea nu le convine întru-totul copiilor, cu timpul se vor lăsa cuceriţi şi vor cere numai şi numai fructe. E bine să începem cu sucuri de mere, piersici sau portocale, iar apoi să gătim mini-feluri de mâncare delicioasă. Avem şi noi recomandări!
-Pentru acest sos folosiţi un soi de mere dulce (Royal Gala sau Red Delicious)
-Un praf de scorţişoară
-Se taie merele felii.
-Se pun în tigaie la foc mediu cu apă cât să le acopere.
-Când încep să fiarbă se reduce flacăra.
-Se acoperă şi se gătesc timp de 10 minute, amestecând din când în când (nu se gătesc merele până când arată ca un sos pentru că îşi pierd gustul).
-Se iau merele de pe foc şi se pasează cu o furculiţă.
-Dacă este nevoie, se mai adaugă apă pentru subţierea sosului.
-Se adaugă scorţişoara.
-Se serveşte cald sau rece.
-Piersici
-Cereale
-Se pre-încălzeşte cuptorul la 180 de grade.
-Piersicile se curăţa de coajă şi de sâmburi, iar pulpa se pasează.
-Se amestecă cu cereale până se obţine o consistenţă optimă pentru bebeluş.
-Se dă la cuptor într-un vas termo-rezistent aproximativ 15 minute.
-Se răceşte înainte de servire.
Salată de fructe tropicală
-½ avocado copt tăiat cubuleţe
- ½ banană coaptă, feliată
-½ kiwi curăţat şi feliat
-60 ml iaurt natural
-Fructele se pasează şi se amestecă cu iaurtul
-Dacă bebeluşul este mai mare, fructele se pot pune cubuleţe
Poftă bună!
Comentarii