
Nu trebuie să ai studii culinare pentru a pregăti o masă grozava! Iată reţeta:
Ingrediente:
1 pui intreg
4 morcovi curatati si taiati felii
1 telina, taiata felii
12 cartofi noi, micuti, curatati de coaja
Cateva frunze de busuioc proaspat
O cana de fasole boabe
Un praz tocat
Cateva frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Se spală puiul în apă rece, iar apoi se şterge cu şerveţele de bucătărie. Se pun puiul, morcovii, ţelina, fasolea, cartofii şi busuiocul într-o oală mare peste care se adaugă 3 litri de apă (sau cât este necesar pentru a acoperi puiul). Se fierbe 1 ½ ore până puiul este gata.
Se scoate puiul din oală şi se scurge supa. Păstraţi legumele pentru mai târziu. Se pune supa din nou în oală la foc mare, timp de 15 minute, până se evaporă o parte, ajungând la aproximativ 2 litri.
Între timp puiul se taie în fâşii lungi. Când supa a scăzut, se pun legumele înapoi în oală împreună cu prazul şi puiul. Se fierbe pentru încă 5 minute şi se scot frunzele de busuioc.
Se serveşte cu pătrunjel proaspăt.
Poftă bună!
Sursă reţetă.
Sursă imagine.
Recomandari pentru tine si casa ta
pana la 12 rate
- 13 comentarii
-
Dorina Matei, 28 octombrie 2013
:))))))
-
Mihai, 24 octombrie 2013
Faso;ea trebuie fiarta separaT fiindca se fierbe mai greu decit celelalte incrediente!!
-
Zuica Mariana, 23 octombrie 2013
Fasolea trebuie fiarta mai mult!!!!!!!!!!
-
Loredana Ius, 23 octombrie 2013
puiul trebuie sa fiarba si se arunca prima apa , eu asa stiu
-
23 octombrie 2013
si cand se spumeaza?
-
23 octombrie 2013
se pune puiul in apa ,se sterge cu servetele si iar se pune in apa cu legumele ,la ce il mai sterg daca il pun iar in apa ,mai degraba spunea se spala puiul si supa de pui cu fasole boabe si busuioc nu am mai auzit
-
Adrian Dumitru Caprioara, 23 octombrie 2013
Arata bune si cred ca are si gust bun. Merita incercata!
-
camelia pintilie (Bucatar) , 16 noiembrie 2012
cititi cu atentie :Se pun puiul, morcovii, ţelina, FASOLEA , cartofii şi busuiocul într-o oală mare peste care se adaugă 3 litri de apă (sau cât este necesar pentru a acoperi
-
Ctin (Maestru bucatar) , 23 octombrie 2012
L-am urmarit pe J.O. de multe ori la un post Tv. Nu l-am vazut facand supa. Oricum, nu cred a fi o reteta marca J.O. Puiul sau nu face spuma?!
-
cubulex (Bucatar) , 19 octombrie 2012
scrie clar despre fasole{Se pun puiul, morcovii, ţelina, fasolea, cartofii şi busuiocul într-o oală mare}
-
ccc (Bucatar) , 19 octombrie 2012
Buna draga Gustos, dar cu fasolea din reteta ce facem? unde o punem? cum o pregatim? Astept un raspuns.
-
Biencuta (Bucatar) , 19 octombrie 2012
si unde e cana aia cu fasole boabe?cand se pune? se mai pune? o punem pe masa si ne uitam la ea ca design? sau ati incurcat retetele?scoate puiul,scoate legumele,taie puiul baga-le la loc...misto reteta ,e mai mult de exercitiu.
Teo Bobe, 28 octombrie 2013
:D