Supă de conopidă, deliciu de toamnă

Conopida este o legumă foarte hrănitoare, are efecte antioxidante şi conţine o serie de vitamine plus minerale foarte importante pentru organism.   

Supă de conopidă, deliciu de toamnă

Noi ne-am gândit să vă propunem o reţetă uşoară şi rapidă de supă care să conţină această minunată legumă. Este perfectă pentru sezonul rece, este cremoasă şi are un gust deosebit.
 
Ingrediente
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă mare, tocată
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 conopidă mare (circa 1,3 kg), tăiată în bugheţele
500g de cartofi albi, decojiţi şi taiaţi bucăţele
1 litru supă de pui
1/2 ceaşcă de smântană dulce
 
Mod de preparare
Încingeţi uleiul într-o tigaie la doc mediu spre mare. Adăugaţi ceapa şi usturoiul. Gătiţi aprox. 3 minute, amestecând din când în când, până ce s-a înmuitat ceapa. Adăugaţi conopida şi cartofii. Căliţi pentru aproximativ 5 minute.
 
Adăugaţi supa de pui, asezonaţi cu sare şi piper, acoperiţi şi lăsaţi să ajngă la punctul de fierbere. Reduceţi focul la mediu-scăzut. Fierbeţi la foc mic pentru 15-20 de minute sau până când se fierb cartofii. Puneţi deoparte pentru 5 minute pentru a se răci puţin.
 
Pasaţi în tranşe (la blender), până ce devine o pastă cremoasă. Puneţi din nou în oală şi puneţi-o pe foc scăzut ca intensitate. Adăugaţi smântâna dulce şi gătiţi pentru 2 miute, amestecând din când în când până ce se încălzeşte uniform.
 
Apoi este gata de servit alături de crutoane şi "chipsuri" de sfeclă roşie, cel puţin aşa vă recomandăm noi.
 
Poftă bună!
 
Mai multe idei şi informaţii despre conopidă găsiţi aici şi aici.
 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise