Videzi si mentii alimentele proaspete mult mai mult timp

Anca Bunea si minunatul sau blog culinar, My Classic Cuisine, ne ofera de fiecare data o lectie de maiestrie in bucatarie. De data aceasta, Anca vine cu niste solutii practice la problemele reale ale tuturor gospodinelor: Vi s-a intamplat vreodata sa vreti sa gatiti rapid o ciorba sau o supa dar sa aveti sentimentul ca pregatirea ingredientelor necesita mai mult timp decat aveti la dispozitie?

Videzi si mentii alimentele proaspete mult mai mult timp

Nu as da vina neaparat pe lipsa acuta de timp cu care se confrunta toata lumea, insa, in cazul meu, datorita managementului defectuos al acestuia (toate lucrurile facute pe graba, serviciu, copil, cumparaturi, obligatii, alergatura), mi se intampla frecvent: cumpar legumele necesare din piata (toamna entuziasmul este si mai mare!) iar cand ajung acasa constat ca pana curat legumele, fierbe ciorba/ supa si astept sa se raceasca, trece foamea aproape instantaneu.

In plus, legumele raman in sertarul frigiderul, se vestejesc pana saptamana urmatoare cand reiau tot procesul de la capat. Pe scurt: cheltuiala si risipa alimentara.

Solutia pe care am identificat-o recent a venit odata cu aparatul de vidat FoodSaver.

Cu ajutorul aparatului de vidat alimente de la FoodSaver am reusit sa pastrez legumele tocate (pregatite in pachetele destinate ciorbelor/ supelor, fie in varianta cruda sau oparite) la congelator in conditii optime si sa ma bucur de prospetimea lor.

Pe scurt: legumele (chiar si in situatia in care am cumparat o cantitate mai mare) nu au mai ajuns vestejite la gunoi, cheltuiala pentru achizitionarea lor nu a mai fost in zadar, am pregatit pachetelele in weekend astfel incat in timpul saptamanii am reusit sa gatesc ciorbele/ supele intr-un timp mult mai scurt.

Vidarea (extragerea aerului din interiorul ambalajului) prelungeste cu de 5 ori mai mult timp valabilitatea alimentelor fata de varianta clasica de conservare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise