Solutii eficiente pentru stoparea risipei alimentelor

V-ati intrebat cata mancare aruncam? Violeta Postolache, autoarea blogului culinar Caietul cu retete, ne povesteste despre amploarea risipei alimentare si trage un semnal de alarma in legatura cu acest fenomen. In acelasi timp Violeta vine cu noi solutii eficiente pe care le putem pune in practica in bucatarie: Statisticile spun ca un roman arunca in medie 100 Kg de mancare pe an. Wow, pare fabulos, nu-i asa? Dar totusi atat de adevarat! In fiecare saptamana cand revizuiesc continutul frigiderului ca sa imi pot face cumparaturile saptamanale arunc cate ceva si e foarte pprobabil ca in decursul unui an chiar sa depasesc 100 kg de mancare aruncata.

Solutii eficiente pentru stoparea risipei alimentelor

Astazi va prezint o alta solutie de a spune stop risipei alimentarei si anume aparatul si caserolele de vidare Food Saver. Despre pungile de vidare v-am mai vorbit, eu am fost profund impresionata de cat de mult am economisit cu ajutorul lor si de cat spatiu am economisit in congelator si acum a venit momentul sa va vorbesc despre caserolele de vidare.

Trebuie sa va spun ca puteti gasi pe site si caserola pentru marinare rapida dar si caserole mari de vidare.

Caserolele de vidare pot fi achizitionate separat ele gasindu-se la set de 3 caserole de 700 ml. Caserolele pot fi folosite cu toate aparatele de vidare Food Saver si pastreaza prospetimea alimentelor cu pana la de 5 ori mai mult timp decat s-ar pastra alimentele in mod obisnuit.

Baza caserolelor poate fi spalata in masina de spalat vase si poate fi folosita chiar si in cuptorul cu microunde.

Cum procedam? Asezam alimentele pe care dorim sa le pastram proaspete mai mult timp in caserole, punem capacul conectam un capat al furtunului de vidare la orificiul caserolei si celalalt capat la portul de pe aparat.

Pentru ca vreau sa fac mai tarziu niste frigarui de somon si o friptura de porc dar nu as vrea nici sa miroasa a peste si a usturoi in frigider si totdata n-as vrea ca pestele sa se altereze am ales solutia ceamai eficienta. Somonul l-am taiat cubulete, l-am asezat in caserola, am stors peste el putina zeama de limeta si amras si utina coaja apoi am pus capacul si am vidat caserola.

Carnea de porc am condimentat-o cu ierburi aromatice, boia si usturoi, am asezat-o in caserola, am pus capacul si am vidat. Acum asteapta cuminti pe unul din rafturile frigiderului sa le vina randul.

Am cumparat de curand masline si zilele urmatoare vreau sa pregatesc iepure cu masline. Asez maslinele in caserola, pun capacul, videz si la frigider si cu ele, curand vor avea intalnire cu iepurasul si trebuie sa fie proaspete si gustoase!

Maine mergem in vizita la niste prieteni si cum toata lumea se asteapta ca eu sa le duc ceva bun am pregatit niste pateuri cu ciuperci. au iesit delicioase, fragede si usor crocante, o nebunie! Dar stim cu totii ca fietajele daca sunt puse in punga se inmoaie, daca raman in contact cu aerul se intaresc, asa ca e indicat sa le mancam imediat. Eu le-am pusin caserola si le-am vidat, maine vor fi de parca abia le-am scos din cuptor!

Ne place fisticul dar cand desfac o punga nu il manca intotdeauna pe tot, asa ca am gasit solutia sa il pastrez pe cel ramas cu ajutorul caseroleide vidare.

Cu ajutorul caserolelor de vidare puteti pastra de asemenea mancarea gatita, sendvisurile pentru pachetel, produse de patiserie, produse fragile cum ar fi bezelele sau macaronsii. Puteti sa va luati pranzul la birou in astfel de caserole, eu una ador salatele, dar dupa cateva ore isi schimba si gustul si culoarea, prin vidare insa va fi de parca a fost preparata chiar atunci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise