10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pere

Le folosim in prajituri, placinte, compoturi, dulceturi sau in salate de fructe. Oricare ar fi modalitatea in care le-am consuma, perele sunt la fel de gustoase si de sanatoase. Si pentru ca aceste fructe fac parte dintre “vedetele” lunii septembrie, am decis sa le dedicam un articol intreg in care sa va prezentam 10 lucruri interesante pe care (probabil) nu le stiati despre ele.  

10 lucruri interesante pe care nu le stiai despre pere

1. In lume exista peste 3.000 de tipuri de pere.
2. Perele se impart in doua soiuri principale, ele fiind originare din Asia si din Europa. Copacii care fac pere au fost plantati in America de Nord abia in anul 1620.
3. Perele care se coc dupa ce sunt culese sunt mai gustoase decat cele care sunt lasate in copac pana la coacere.
4. Chinezii considera para simbolul nemuririi. Distrugerea unui par simbolizeaza o moarte tragica.
5. Inainte ca tutunul sa fie adus in Europa, frunzele parului erau fumate.
6. In anul 1700 para a primit denumirea de “fructul de unt” datorita texturii sale cremoase.
7. In Grecia Antica perele erau folosit ca remediu pentru ameteala.
8. Lemnul de par este folosit pentru confectionarea pieselor de mobilier, a instrumentelor muzicale si a ustensilelor de bucatarie. De asemenea, acest lemn este ideal pentru sculptura.
9. Perele contin nutrienti care ajuta la intarirea sistemului imunitar.
10. Homer spunea despre pere ca sunt “darul zeilor” pentru oameni.

sursa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise