Vreti sa obtineti o inghetata perfecta, fara cusur, numai buna pentru savurat? Va oferim cateva sfaturi utile care sa va ajute sa ajungeti la perfectiune. Va uram succes in crearea celor mai gustoase deserturi inghetate.
Iata cateva ponturi care sa va ajute sa creati cele mai gustoase deserturi inghetate:
- Atunci cand cumparati inghetata, trebuie sa stiti ca aceasta contine aer, este cumva aerata. Cele mai dezirabile inghetate au 20 - 50 la suta aer, ceea ce da cantitatea necesara de pufosenie si usurinta in formarea cupelor de inghetata. Cea mai buna metoda de a afla procentul acesta este prin greutate.
- Cu cat ingheata mai repede amestecul pentru inghetata, cu atat obtineti o textura mai fina.
- Cel mai bine este sa depozitati la -5 grade C.
- Depozitati inghetata acoperita pentru a nu prinde miros de alte alimente din congelator.
- Cu cat este mai mare concentratia de zahar din inghetata, cu atat va ingheta mai greu.
- Pentru preparatele cu gheata, folositi nu mai mult de 1 parte zahar pentru 4 parti de lichid. Daca este prea mult zahar, nu va ingheta bine preparatul. Orice adaos de alcool ar trebui adaugat dupa ce a inghetat.
- Frisca batuta sau laptele condensat, ouale batute, gelatina si alte ingrediente similare sunt toate aditivi folositi pentru a preveni formarea unor cristale mari, precum si pentru a imbunatati sau varia aroma.
- Cu cat amestecul pentru inghetata, sorbet, semifreddo etc. contine mai mult zahar sau indulcitor, cu atat va ingheta mai greu.
- Laptele condensat se tripleaza in volum atunci cand este batut, pe cand smantana pentru frisca isi dubleaza volumul.
- Pentru a evita cristalele de gheata, iata un pont: adaugati 1 plic cu gelatina la 1,7 litri de amestec pentru inghetata. Lasati gelatina sa se inmoaie in 60 ml de amestec, apoi incalziti usor pana ce se dizolva complet. Adaugati amestecul cu gelatina in restul de crema si continuati.
- Dupa ce inghetata s-a facut, lasati-o in congelator pentru aproximativ 4 ore inainte de a consuma.
- Pentru aparatele de facut inghetata, umpleti doar doua treimi recipientul, ca sa aiba loc inghetata isi mareasca volumul.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii