Stii care sunt cele mai gustoase ciuperci?

Ciupercile sunt alimentele ideale in perioada postului asa ca foloseste-le cu incredere. Incearca din Good Food de martie o supa chinezeasca de ciuperci sau minunatul pateu de ciuperci si castane si citeste in continuare cateva informatii utile despre cele mai savuroase soiuri de ciuperci.

Stii care sunt cele mai gustoase ciuperci?

Varietati de ciuperci

Ciupercile albe (champignon) si cele gri, carnoase (pleurotus) sunt cel mai frecvent intalnite la magazin, dar nu cele mai gustoase. Ca regula generala, ciupercile salbatice sunt mai gustoase decat cele de cultura (dar culesul din padure este foarte riscant, daca nu te pricepi), iar cele mai mari, mai dezvoltate, au aroma mai puternica decat cele mici. Au inceput sa se gaseasca si la noi in magazine doua dintre varietatile cele mai apreciate de ciuperci:

1. Hribii sunt unele dintre cele mai gustoase (si mai scumpe) ciuperci. Au palaria maro si piciorusul alb si bombat. in sezon, se gasesc proaspete (la casolete de 500g), in marile hipermarketuri.

In extrasezon, se vand uscate (in pungi) si trebuie inmuiate 10 minute in apa calda inainte de a fi folosite. Sunt frecvent folosite in retetele italieneste de paste si risotto (unde, de multe ori, apar sub denumirea de „funghi porcini”).

2. Galbiorii au o culoare inconfundabila si o forma de umbrela intoarsa pe dos. Au gustul delicat si se gasesc, ca si hribii, in marile hipermarketuri.

3. Gama de lux. Cele mai scumpe ciuperci sunt trufele albe, care cresc in nordul Italiei, in Piemont. Un kilogram se poate vinde si cu 4.000 de euro. in Romania, le gasesti in magazinele cu delicatese frantuzesti (simple, la borcan, sau ca ingredient in unt aromat, foie gras, terrines).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise