Miel cu rozmarin si miere

Pentru ca ne apropiem cu pasi rapizi de Paste, iti propunem o friptura delicioase de miel, tocmai buna de savurata alaturi de cei dragi. Este o reteta clasica gata in aproximativ 3 ore, dar care merita efortul.

Miel cu rozmarin si miere

Iata de ce ingrediente ai nevoie pentru mielul cu rozmarin si miere:

2 cepe, taiate rondele

ulei de masline

1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma)

4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici

o pulpa de miel de aproximativ 1,75kg

1. Metoda de preparare este foarte usoara. Mai intai se incalzeste cuptorul la 200°C/gaz 6. Se pun rondelele de ceapa intr-o tava de copt cu 4 linguri de apa. Se asaza mielul deasupra si se unge suprafata carnii cu ulei si apoi cu miere. Se inteapa partea de deasupra a mielului in 15-20 de locuri cu un cutit mic si ascutit, invartindu-l pentru a face mici gauri, in care se asaza crengutele de rozmarin. Se asezoneaza dupa gust.

2. Se da la cuptor 1 ora si 15 minute pentru o friptura in sange sau 2 ore pentru o friptura bine facuta. Scoateti de 3-4 ori friptura din cuptor si turnati cu o lingura sosul scurs in tava peste ea. Acoperiti cu folie de aluminiu daca carnea se coace prea tare.

3. Odata facuta, scoateti friptura pe o farfurie sau pe un fund de lemn si lasati-o la racit 20-30 de minute in folie. Se serveste cu sosurile din tava si cartofi la cuptor.

Incearca si alte retete cu miel, cum ar fi: friptura de miel cu cimbru salbatic sau una din retetele speciale ale lui Gordon Ramsay: Spata de miel umpluta cu ratatouille. Intra pe goodfood.ro pentru mai multe retete cu miel, dar si garnituri delicioase cu care sa le asociezi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise