Invata sa prepari clatitele perfecte

Clatitele facute in casa, cu umpluturi dulci sau sarate, sunt un element clasic din repertoriul oricarui bucatar.

Invata sa prepari clatitele perfecte

ALEGE CELE MAI BUNE INGREDIENTE

Oua Alege oua de casa daca este posibil. Au cel mai bun gust, iar galbenusul lor este colorat intens, dand o minunata nuanta aurie clatitelor.

Lapte Folosind lapte semi-degresat se obtin clatite ceva mai dietetice. Nu folositi lapte complet degresat deoarece clatitele nu vor mai avea acea textura pufoasa.

Ulei Uleiurile vegetale sau de floarea soarelui au un punct de ardere mai ridicat decat uleiul de masline si nu Imprumuta clatitelor aromele lor asa cum face uleiul de masline. De evitat, mai ales daca umplutura este dulce.

Faina E bine sa se foloseasca faina alba simpla, fara agent de crestere Incorporat, deoarece clatitele frantuzesti, spre deosebire de cele americane, nu trebuie sa creasca. Pentru o varianta mai sanatoasa si pentru clatite cu o usoara aroma de nuca, se poate folosi jumatate de cantitate de faina alba si jumatate de faina integrala.

Daca vrei sa incerci acasa clatite frantuzesti, da click aici pentru reteta de Clatite perfecte in 4 pasi usori. Tot pe site-ul goodfood.ro gasesti si multe alte variante de clatite si de umpluturi.

Good Food: te face sa gatesti din placere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise