Fattoush este o salata traditionala din Orientul Mijlociu, facuta din lipie si legume de sezon, iar frigaruile de pui cu harissa sunt ideale pentru cei care mananca picant.
Ambele retete le gasesti in Good Food de mai, alaturi de multe alte retete pentru gratar sau picnic, dar si online pe goodfood.ro.
PREPARARE: 25 de minute, 2 portii, usor
1 lipie taiata pe jumatate
2 piepti de pui fara piele, taiati in bucati mari
1 lingura de harissa
ulei de masline
sucul de la o jumatate de lamaie
1 catel de usturoi pisat
1 lingurita sumac (optional)
100g de ridichi taiate felii
½ castravete curatat, taiat in jumatate longitudinal, cu semintele scoase si apoi taiat in felii
1 salata verde mica, tocata grosier
2 cepe verzi feliate fin
1 mana de menta, tocata grosier
1. Se prajesc jumatatile de lipie pana ce devin maronii si crocante. Se rup in bucati mari si se pun deoparte.
2. Se amesteca bucatile de piept de pui cu harissa, doua lingurite de ulei de masline, sare si piper. Se insiruie pe frigarui de bambus inmuiata in apa in prealabil si se pun pe grill, se intorc des, timp de 8-10 minute sau pana sunt patrunse bine.
3. Intre timp, se amesteca o lingura de ulei de masline cu sucul de lamaie, usturoiul, sumacul (daca se foloseste), sare si piper. Se pun intr-un bol ingredientele care raman si se amesteca cu dressingul. Se adauga lipia si se amesteca din nou. Se serveste cu frigaruile de pui.
V.N. per portie: 361 kilocalorii, 38,8g proteine, 24,3g carbohidrati, 12,8g grasimi, 2,1g grasimi saturate, 2,1g fibre, 0,78g sare
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii