Frigarui din pui cu harissa si fattoush

Fattoush este o salata traditionala din Orientul Mijlociu, facuta din lipie si legume de sezon, iar frigaruile de pui cu harissa sunt  ideale pentru cei care mananca picant.

Frigarui din pui cu harissa si fattoush

Ambele retete le gasesti in Good Food de mai, alaturi de multe alte retete pentru gratar sau picnic, dar si online pe goodfood.ro.

PREPARARE: 25 de minute, 2 portii, usor

1 lipie taiata pe jumatate

2 piepti de pui fara piele, taiati in bucati mari

1 lingura de harissa

ulei de masline

sucul de la o jumatate de lamaie

1 catel de usturoi pisat

1 lingurita sumac (optional)

100g de ridichi taiate felii

½ castravete curatat, taiat in jumatate longitudinal, cu semintele scoase si apoi taiat in felii

1 salata verde mica, tocata grosier

2 cepe verzi feliate fin

1 mana de menta, tocata grosier

1. Se prajesc jumatatile de lipie pana ce devin maronii si crocante. Se rup in bucati mari si se pun deoparte.

2. Se amesteca bucatile de piept de pui cu harissa, doua lingurite de ulei de masline, sare si piper. Se insiruie pe frigarui de bambus inmuiata in apa in prealabil si se pun pe grill, se intorc des, timp de 8-10 minute sau pana sunt patrunse bine.

3. Intre timp, se amesteca o lingura de ulei de masline cu sucul de lamaie, usturoiul, sumacul (daca se foloseste), sare si piper. Se pun intr-un bol ingredientele care raman si se amesteca cu dressingul. Se adauga lipia si se amesteca din nou. Se serveste cu frigaruile de pui.

V.N. per portie: 361 kilocalorii, 38,8g proteine, 24,3g carbohidrati, 12,8g grasimi, 2,1g grasimi saturate, 2,1g fibre, 0,78g sare

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise