Cum alegi carnea de porc pentru preparatele traditionale de Craciun

Pentru majoritatea romanilor, sarbatoarea Nasterii Domnului este concentrata in jurul mesei si a bradului de Craciun.  De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale din porc: friptura, piftie, carnati, sarmale.  Evident, toate acestea vor fi udate cu vinul potrivit sau cu alte bauturi specifice. Deci, in cele ce urmeaza, iti spunem ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craciun si cum sa alegi carnea de porc pentru pregatirea preparatelor traditionale:

Cum alegi carnea de porc pentru preparatele traditionale de Craciun

Procurarea carnii de porc nu mai este o problema in zilele noastre.

Cine nu are porc de taiat sau bunici la tara, se poate aproviziona din magazine. Este mult mai sigur si mai comod sa iei carnea deja verificata, transata si curatata, numai buna de pus in tava.

De altfel, toate produsele de la LIDL sunt certificate de laboratoarele LAREX CERT. Astfel, castigi timp si vei fi sigura ca preparatele tale vor fi nu doar delicioase, dar si sanatoase.

Cum alegi carnea potrivita?
In magazinele LIDL din tara gasesti toate variantele de carne de porc la caserola.

Pentru friptura:

- Daca vrei un gust deosebit si o friptura frageda, alege ceafa cu os sau coltletul cu os, pe care il gasesti la LIDL.

- Daca iti place carnea mai slaba, muschiul file este cel mai potrivit pentru silueta. E bine sa il gatesti intreg, impanat sau glazurat in cruste dulci-picante. Il gasesti gata de gatit la LIDL.

Serveste friptura alaturi de legume gatite, muraturi sau salate. Va fi mai usor de digerat.

Descoprea si cateva trucuri pentru prepararea fripturii de porc pentru Craciun.

Pentru carnati:

- Evident, cei mai buni carnati sunt cei de casa. Iei cateva intestine de porc deja curatate, carne de lucru de la LIDL si fleica fara sorici de la LIDL, pe care le dai prin masina de tocat impreuna cu mirodeniile specifice. Astfel vei obtine niste carnati deliciosi si fara aditivi.

E important sa pui grasime la carnati. Proportia ideala de carne - grasime ar trebui sa fie de 60% - 40%. In cazul in care vrei sa fie mai slabi, ai grija ca procentul de grasime sa nu scada sub 30% din cantitatea de carne totala. Totusi, e Craciunul si iti poti permite un mic rasfat.

Pentru sarmale:

- De pe masa de Craciun a romanilor nu pot lipsi sarmalele cu varza acra. Alege pieptul de porc pentru sarmale de la LIDL, impreuna cu cateva bucati de slanina de la LIDL, pentru gust.

Poti pune si afumatura! Ca sa nu te aglomerezi, ideal ar fi ca sarmalele sa fie pregatite din timp. Daca stau cateva zile, ele vor fi chiar mai bune.

Macina tu carnea, nu o lua deja tocata. Asa este mai buna. Pentru saramale suculente adauga si o bucata de paine inmuiata in apa si stoarsa bine.

Adauga si piept de vita. Combinatia de porc si vita e cea mai buna pentru sarmale.

Alege varza cu frunze mari si subtiri ca sa poti rula usor sarmalele.

Pentru piftie:

Nu uita nici de piftie! Pentru aceasta, trebuie sa folosesti un amestec care sa contina si multi sorici, ca sa se inchege bine (de exemplu, poti folosi amestecul de piftie de la LIDL).

Nici nu mai ai nevoie de gelatina. Pune usturoi din belsug si vantura zeama inainte de a o pune in vase, ca sa iasa clara piftia. Poti pune legume fierte sau murate si oua fierte pe fundul vasului, inainte de a pune continutul. Astfel, cand vei scoate piftia din forme, aceasta va fi frumos decorata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise