Tort pufos cu ciocolata si unt de arahide

Dulciurile cu ciocolata sunt excelente oricand, dar mai ales in sezonul rece. Pentru ca unele persoane sarbatoresc Ziua Indragostitilor in aceasta perioada, ne-am gandit ca este si un rasfat savuros pentru o cina romantica.

Tort pufos cu ciocolata si unt de arahide

Va prezentam un deliciu de ciocolata cu unt de arahide si glazura.

Ingrediente

250g faina

375g zahar pudra

1 lingurita de bicarbonat de sodiu

250g unt

50g pudra de cacao

250ml de lapte batut

2 oua, batute

1 lingurita de esenta de vanilie

375g de unt de arahide

Glazura:

125g de unt

4 linguri de pudra de cacao

80ml de lapte batut

500g zahar pentru glazura

1 lingurita de esenta de vanilie

Mod de preparare

Amestecati faina, zaharul pudra si bicarbonatul de sodiu intr-un bol mare si puneti deoparte.

Topiti 250g de unt intr-o tigaie; adaugati cele 50g de cacao. Adaugati laptele batut si ouale pana se amesteca bine. Gatiti la foc mediu, amestecand constant, pana ce amestecul incepe sa fiarba. Adaugati faina, amestecand pana devine moale. Adaugati 1 lingurita de esenta de vanilie. Turnati amestecul de blat intr-o tava de tort de 20x30cm, tapetata cu faina in prealabil.

Coaceti la 180 C / gaz 4 pentru 20-25 de minute sau pana ce la inserarea unei scobitori in blat acesta iese curat. Lasati la racit pentru 10 minute apoi ungeti cu untul de arahide blatul cald. Lasati sa se raceasca complet. Raciti complet.

Pentru glazura: combinati 125 g de unt, 4 linguri de cacao, zaharul si 80 ml de lapte batut intr-o tigaie mica. Aduceti la punctul de fierbere, la foc mediu, amestecand constant pana devine foarte cremoasa. Adaugati o lingurita de esenta de vanilie. Puneti pe deasupra tortului uns cu unt de arahide glazura de ciocolata. Pentru servire, taiati in cubulete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise