Pentru ca este primavara si dieta noastra ar trebui sa cuprinda in aceasta perioada cat mai multe legume si fructe proaspete, va propun astazi o reteta delicioasa si foarte simplu de executat, si anume, fasole verde gratinata.
Ingrediente:
500 gr fasole verde
mozzarella sau cascaval ras
50 gr unt
pesmet
patrunjel
100 gr smantana
Mod de preparare:
Curatam fasolea, o taiem in doua si o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta, scurgem apa si lasam fasolea sa se raceasca.
Tapetam o forma cu unt si pesmet si formam un strat de fasole peste care adaugam feliute de mozzarella sau cascaval ras si patrunjel tocat. Facem un alt strat de fasole peste care punem mozzarella si patrunjel si tot asa pana terminam fasolea. Ultimul strat trebuie sa fie de fasole.
Frecam smantana cu patrunjel tocat, sare si piper si o intindem peste ultimul strat. Pudram intreaga suprafata cu cascaval ras si cu pesmet amestecat cu patrunjel si punem din loc in loc buchetele de unt.
O bagam la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 30 minute.
O servim cand s-a racorit putin.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii