Meniul lui Suleyman Magnificul

La curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era complet diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.

Meniul lui Suleyman Magnificul

Izvoarele istorice consemnează că la curtea Împăratului se mâncau multe murături şi dulciuri, dar şi preparate care conţineau combinaţii interesante de ingrediente, cum ar fi oţetul cu mierea. Carnea principală era cea de miel, care era păstrată în gheaţă, iar făina era prezentă la toate mesele. Nu se gătea cu ulei, ci cu unt, iar pilaful din orez era foarte popular. Un alt fel de mâncare renumit era supa de varză.

Suleyman nu se dădea în lături de la dulciuri, care conţineau mult zahăr, chiar dacă pentru oamenii de rând acesta era o raritate. Consumul de zahăr de la palat era foarte mare.

Băutura lui preferată era boza, obţinută din grâne fermentate. Boza este una dintre cele mai vechi băuturi turceşti şi încă se consumă la Istanbul.

Sursă

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise