La curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era complet diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.
Izvoarele istorice consemnează că la curtea Împăratului se mâncau multe murături şi dulciuri, dar şi preparate care conţineau combinaţii interesante de ingrediente, cum ar fi oţetul cu mierea. Carnea principală era cea de miel, care era păstrată în gheaţă, iar făina era prezentă la toate mesele. Nu se gătea cu ulei, ci cu unt, iar pilaful din orez era foarte popular. Un alt fel de mâncare renumit era supa de varză.
Suleyman nu se dădea în lături de la dulciuri, care conţineau mult zahăr, chiar dacă pentru oamenii de rând acesta era o raritate. Consumul de zahăr de la palat era foarte mare.
Băutura lui preferată era boza, obţinută din grâne fermentate. Boza este una dintre cele mai vechi băuturi turceşti şi încă se consumă la Istanbul.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii