autor:

Gustos.ro

»

Bucataria turceasca

Alte sfaturi culinare
 • Influenţe turceşti în bucătăria mondială

  Majoritatea preparatelor din Orientul Mijlociu care astăzi sunt cunoscute în toată lumea, au origini în Imperiul Otoman. Preparate cum sunt tabouleh sau kebabul au intrat atât de mult în obişnuinţa culinară a culturilor din

  1 comentariu

 • Bucataria turceasca

  Dulciurile Sultanului

  Când spunem Turcia ne gândim la multe lucruri: la arome orientale, la covoare fin ţesute, la bazarul din Istanbul şi neapărat la dulciuri.

  6 comentarii

 • Bucataria turceasca

  Meniul lui Suleyman Magnificul

  La curtea lui Suleyman Magnificul (1494 - 1566), unul dintre cei mai faimoşi împăraţi ai Imperiului Otoman, meniul era complet diferit de cel al oamenilor obişnuiţi.

  9 comentarii

 • Bucataria turceasca

  Curiozitati despre baclava

  Baclavaua e un desert foarte dulce si popular in locuri care erau, pe vremuri, sub dominatia Imperiului Otoman, in Asia si in zonele apropiate. Asadar, poti gasi baclava usor in Turcia, in Balcani, in marea parte a lumii Arabei, Iran,

  42 comentarii

 • Bucataria turceasca

  Periplu in bucataria turceasca

  Bazele bucatariei turcesti au fost puse inca din perioada nomada. Graul a fost cultivat inca din aceasta perioada si tot de atunci dateaza si practica gatirii carnii pe frigarui (kebaburi) si folosirea intensiva a produselor lactate.

  23 comentarii

 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.