Tiramisu cu fructe de padure, compot de mango si Teacher’s

Timpul limitat ne pune cele mai mari probleme atunci cand alegem meniul. Asa ca e bine sa va sugerez o reteta usoara, rapida si care va fi pe placul tuturor.

Tiramisu cu fructe de padure, compot de mango si Teacher’s

Am pregatit zilele trecute o reteta de tiramisu ceva mai speciala: cu fructe de padure, compot de mango si Teacher's. Puteti sa inlocuiti whiskey cu alt tip de bautura daca nu va place sau daca aveti copilasi.

- 36 de piscoturi (3 pachete)

- 500 g mascarpone

- 4 galbenusuri

- 4 linguri de zahar pudra

- 100 ml Teacher's

- 500 g fructe de padure

- 400 g compot de mango (1 cutie)

Pentru inceput vom prepara crema. Cele patru galbenusuri se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana cand obtinem o pasta deschisa la culoare. Apoi adaugam mascarpone si mixam in continuare pana la obtinerea unei creme omogene. Ca sa terminam crema mai trebuie sa adaugam whiskey, pe care-l vom incopora cu ajutorul mixerului.

Dupa ce crema a fost pusa la frigider incepem sa ne ocupam de celelalte ingrediente. Punem fructele de padure la scurs intr-o strecuratoare. Apoi desfacem cutia de compot de mango, scoatem fructele si pastram siropul intr-o farfurie adanca.

Pentru tiramisu stiti ca trebuie sa folosim un vas cu pereti inalti, nu? In mod normal se pune folie alimentara in vas pentru ca asezarea pe tava de prezentare sa fie mai usoara dar si pentru ca forma sa fie usor de modelat. Ei bine, eu am considerat ca e mai bine sa pun aluminiu. Sa nu faceti ca mine! Folositi folia de plastic pentru ca e mult mai practica. Aluminiul se rupe si este inestetic atunci cand ramane pe bucatile de prajitura ale invitatilor.

Se aseaza piscoturi inmuiate in siropul ramas de la compot. Peste piscoturi se pune jumatate din cantitatea de fructe de padure si crema. Nu lasati piscoturile sa absoarba prea mult sirop pentru ca se vor inmuia prea mult.

Continuam sa asezam piscoturi peste care adaugam fructele din compot si crema. Astfel vom proceda pana cand punem toate ingredientele rand pe rand, in straturi. Ultimul strat trebuie sa fie de crema.

Aranjam folia sau aluminiul, acoperim si partea superioara dupa care se pune la frigider pana a doua zi cand va putea fi servita. Atunci vom decora cu zahar pudra, figurine, bombonele sau ce mai vreti voi.

Spor la treaba! Veti termina mai repede decat credeti!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Life and coffee beans.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise