Salata picanta cu pui si morcovi

Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez fiert ramas din ziua anterioara, trebuind doar sa fie incalzit putin la microunde cand se serveste salata. Cei care sunt mai prudenti cu gustul iute pot reduce la jumatate, sau chiar la sfert, cantitaea de pasta de ardei iute.

Salata picanta cu pui si morcovi

Bucatarie: chinezeasca

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatit: 7 minute

Ingrediente:

200 g orez cu bob lung

sare

piper alb

1 piept de pui (circa 400 g ) dezosat, fara piele, taiat cubulete

2 morcovi mai mari, curatati si taiati cubulete

5 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)

2 lingurite de zahar de trestie (sau zahar brun)

2 lingurite de pasta de ardei iute (sau un ardei iute rosu, pisat bine sau procesat cu un blender)

2 lingurite de ulei brun de susan

1 lingura de sos de soia

1 lingura de otet de orez (sau otet alb de buna calitate)

1 lingura de vin de orez (sau vin alb demi-sec, aromat)

5-6 fire de patrunjel proaspat, tocate

Instructiuni:

Se apala orezul de amidon, sub jet de apa rece, pana ce apa curge curata. Se lasa apoi la inmuiat, in apa rece, minim 30 de minute. Se scurge apoi si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se incinge 1 lingura de ulei intr-un wok si se prajeste carnea, asezonata cu putina sare si piper alb, pana ce este facuta si rumenita uniform. Se scoate din wok si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.

Se adauga, in acelasi wok, cubuletele de morcov si se stir-fry 1-2 minute. Se scot din wok si se scurge de ulei pe prosoape de hartie.

Se prepara un dressing, amestecand intr-un castron restul de ulei cu sos de soia, zahar, pasta de ardei iute, piper alb, otet de orez, vin de orez si ulei de susan, pana ce se dizolva zaharul.

Se imparte orezul fiert intre 4 farfurii individuale. Peste el se asaza un sfert din cantitatile de peste pui si morcov. Se stropeste totul cu sos si se orneaza cu patrunjel tocat. Salata se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise