Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Una dintre retetele preparate la restaurantul “Ginger” este cea de Peste tilapic cu curry si taitei de celofan. Amestecul curry (despre care am discuta si în aceasta rubrica) este pe piata de ani buni, fabricat de diversi producatori si, ca atare, are diverse culori, arome predominante si niveluri de condimentare.

Peste tilapia cu curry si taitei de celofan

Am folosit o varianta de curry chinezeasca, adica un curry mai bland ca gust, mai mult aromat decat picant, de o culoare galben-aurie, datorata curcumei, unul dintre ingredientele ce intra în componenta sa.

Bucatarie: chinezeasca

Dificultate: usor

Cantitate: 4 portii

Timp de preparare: 5 minute plus marinare

Timp de gatit: 10 minute plus temperare

Ingrediente:

4 fileuri de peste cu carne alba, circa 800 g in total

3 linguri de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)

1 lingurita de ghimbir proaspat, ras

2 catei de usturoi, dati pe razatoarei

2 lingurite de suc de lamaie

2 lingurite de zahar

1 lingura de amestec curry

1/2 lingurita de piper negru, proaspat macinat

sare

1 ardei iute rosu, pisat, pentru servit (sau pasta de ardei iute) - optional

ceapa verde taiata bucatele pe diagonala, ca ornament

sare

250 g taitei de celofan

1 lingurita de praf de curcuma

Instructiuni:

Se marineaza (acoperit, in frigider) pestele 30 de minute in amestecul obtinut prin combinarea de ghimbir, usturoi, suc de lamaie, zahar, curry, piper negru, sare si jumatate din ulei.

Se scoate pestele, se tine la temperatura camerei 15 minute, apoi se incinge restul de ulei intr-o tigaie si se prajeste la foc mic-mediu, timp de 2-3 minute pe fiecare parte.

Intre timp se prepara taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Cat se inmoaie, se taie cu foarfecele de bucatarie, direct in oala, la dimensiuni mai mici. Se scurg bine, apoi se prajesc rapid in putin ulei, impreuna cu sare, piper si curcuma.

Se serveste pestele pe un pat de taitei, ornat cu ceapa verde si ardei iute rosu.

Sfaturi:

Taiteii de celofan sunt taitei asiatici, preparati din amidon (obtinut din fasole mung, cartofi, cassava etc.) si, cand sunt gatiti, se fac aproape transparenti, de unde si numele. Se vand uscati si, ca sa fie gatiti, trebuie fierti, sau înmuiati în apa clocotita.

Se gasesc în magazinele de produse chinezesti, sau naturiste (Dragonul Rosu 1 si 2, magazinul de la intersectia Colentina cu Sportului, magazinul Ki Life de la Piata Amzei).

Daca nu gasiti taitei de celofan, puteti folosi taitei de orez, care se gasesc în toate supermarketurile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise