Creveti cu portocale

Crevetii cruzi se gasesc rar pe piata si sunt foarte scumpi, de aceea in reteta se pot inlocui cu creveti prefierti (cei de culoare roz), mai usor de gasit si mai ieftini. Daca veti folosi creveti cruzi, mariti timpul de prajire cu 1 minut.

Creveti cu portocale

Bucatarie: vietnameza

Dificultate: usor

Cantitate: 2 portii

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatit: 30 minute

Ingrediente:

16 creveti de dimensiune medie, circa 265 g in total, decorticati si curatati (se lasa insa cozile intacte)

2 linguri de amidon

1 lingurita de zahar brun

1 ardei iute rosu, tocat

1 lingurita de sare

ulei, pentru prajit

1 portocala, sucul de la

1/2 lingura de sos de peste

1 limeta, coaja rasa de la

1 lingura de sos de limeta

2 lingurite de seminte de susan

1 portocala, desfacuta feliute, curatate de pielite si samburi

firisoare subtiri de coaja de limeta, pentru ornat (optional)

orez cu bob lung, fiert, pentru servit

Instructiuni:

Se despica crevetii pe lungime, de-a lungul spinarii, si se curata de vinisoarele negre. Se piseaza ardeiul iute impreuna cu sarea, intr-un mojar, pana se obtine o pasta omogena (pentru reteta avem nevoie de 1 lingurita de pasta; pasta in surplus se poate acoperi si pastra in frigider 2-3 zile).

Se toarna sucul de portocala si cel de limeta intr-o craticioara si se dau in clocot. Se continua fierberea 5-10 minute, pana ce lichidul se reduce cam cu un sfert.

Separat, intr-un castronel, se amesteca sosul de peste cu pasta iute si 1/2 lingurita de amidon, pana ce acesta din urma se dizolva. Se adauga mixtura de amidon in craticioara, impreuna cu 1 lingurita de zahar. Se amesteca pana ce se dizolva zaharul si se pune mixtura deoparte, la cald.

Se presara restul de amidon pe o farfurie mare, se trec crevetii prin amidon, ca sa se acopera cat mai uniform. Intr-un wok, se incinge ulei, indeajuns de mult ca sa formeze un strat de 4-5 cm inaltime si se prajesc crevetii in 2 transe, timp de 1-2 minute, pana se fac brun-aurii. Se scot cu o spumiera, se transfera pe prosoape de hartie si se lasa sa se scurga. Cat timp se prajeste urmatoarea transa, crevetii prajiti se pastreaza la cald in cuptorul incalzit la minim.

Intre timp, se prajesc semintele de susan intr-o craticioara, fara ulei, timp de 1 minut, pana incep sa se rumeneasca putin. Se aranjeaza feliutele de portocala ca sa fie lipite de marginea exterioara a vasului in care se vor servi crevetii; se toarna putin sos in mijlocul vasului, iar peste sos se asaza orezul. Crevetii se intercaleaza printre feliutele de portocala, cu coditele adunate spre centrul vasului. Sosul ramas se toarna peste orez si creveti. Se presara deasupra seminte prajite de susan si coaja rasa de limeta, se orneaza cu firisoare de coaja de limeta (daca se folosesc) si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise