19
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Pentru pregatirea acestei retete avem nevoie de 60 bucati forme rotunde de prajituri, asa cum vedeti in imaginile de mai jos. Spun saizeci,
Din compozitia de blaturi, facem 3 blaturi de pandispan( 3 oua,3 linguri zahar,3 linguri faina amestecata cu 1/3 praf de copt si 1 lingura
Aceasta prajitura,are specific slovac;am reteta de la o vecina,slovaca;e o reteta buna si f.simpla(si ca ingredient si ca mod de preparare). Intr-un
In castronul in care framantam punem faina. Adaugam 2/3 din lapte, sarea, oul si drojdia frecata cu o lingurita de zahar si diluata
Curatam ficateii si ii taiem apoi in doua. Punem toate ingredientele intr-un blender si mixam 1-2 minute pina obtinem o pasta lichida,
Intr-o cratita punem grasimea (am folosit grasime de gasca) si cind s-a incins adaugam ceapa pe care o calim cateva minute. Se adauga
Albusurile,separate de galbenusuri,se bat.Cind incep sa se intareasca,se pune zaharul,incetul cu incetul.Se pun apoi galbenusurile,aromele,uleiul(ca
Toate ingredientele se amesteca si lasam la rece o jumatate de ora(in frigider). Dupa jumatatea de ora luam bucatele mici de coca si
Blatul: se pun intr-un vas 3 oua si un pahar jumatate de zahar si se amesteca apoi se adauga uleiul, iaurtul un praf de copt si faina
Taiati in lung bagheta/cornul, o ungeti cu ketchup/sos de usturoi/mustar si asezati cascavalul si ciupercile cu usturoiul.Dati bagheta
1. Se bat albusurile cu un mixer electric sau cu un tel pana cand spuma este tare. Se adauga jumatate din zahar si se mai bate zaharul
1. Se amesteca intr-un bol salata, ceapa, rosiile, porumbul si castravetele. 2. Se adauga uleiul peste ingrediente. 3. Se amesteca
Salamul,sunculitza,branza si cascavalul se toaca cubulete si se pun intr-un vas. Ele toate se amesteca cu smantana si se pun pe platou.
Se spala salata, se taie, se spala si se taie ceapa verde cu tot cu cozi, se amesteca impreuna cu toate ingredientele de mai sus intr-un
Ceapa si ardeiul rosu se taie marunt , se topesc doar 1-2 minute in 2 linguri ulei de masline , deasupra se pune carnea si 100 ml apa
Se coc vinetele. Dovleceii se curata de coaja se taie rondele si se fierb pana se sfarama. Se curata vinetele, se toaca, se adauga
SE TAIE BANANELE IN DOUA PE LUNGIME, SI SE STROPESC IMEDIAT CU SUCUL DE LAMAIE SA NU SE INEGREASCA. SE SCOATE MIEZUL IAR IN COAJA SE
Se curata ceapa si se taie rondele.Se incinge uleiul si se adauga rondelele de ceapa care se calesc la foc mic pana devin transparente.
Se desareaza varza, se toaca si se pune la fiert in apa in care a clocotit 20 de minute un ciolan afumat. Intre timp, se fierb foarte