94
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Este o reteta foarte usor si repede de facut pentru ca totul se pregateste la foc iute.Puiul si legumele se taie julién.Puiul se pune
Crutoanele de casa Cele 2 bucati de toast se taie in bucati de cca 1,5 cm; se pun intr-o tava de aluminu pe hartie de copt si se stropesc
Cele 2 cepe tocate marunt si cei 4 catei de usturoi pisati se prajesc in putin ulei. Se toaca puiul bucatele mici si se pune putin la
1 Legumele se spala. 2.Rosiile se curata de coaja, cel mai usor prin a le opari. Apoi, le taiem cubulete. De la avocado vom folosi
Carnea de porc, ficatul si legumele se taie in cubulete si se innabusesc in tigaie. Alaturi se prajeste fasolea rosie cu usturoiul taiat
Boabele de porumb din conserva le trecem printr-un jet de apa rece, apoi le lasam in strecuratoare la scurs. Laptele il punem la fiert
Inainte de a fi preparat, nopales-ul (o specie de cactus comestibil) trebuie trecut printr-un jet de apa rece pentru a inlatura excesul
Ceapa se toaca si se caleste putin pana devine sticloasa. Cartofii se taie bucatele mai mici, se adauga peste ceapa si se lasa
Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.Adaugam pieptul de pui taiat fasii si lasam la prajit pana se rumeneste.Adaugam ardeiul si ceapa
Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii de usturoi. Ardeiul gras se taie cubulete.
se toaca ceapa marunt,carnaciori rondele,castraveti cubulete,cipercile se spala bine se curata de si se taie in 4 Intr-o oala potrivita
Portionam carnea in cuburi potrivite ca marime. Ardeiul il taiem cubulete iar ceapa si usturoiul le tocam marunt. Sotam ceapa si ardeiul
Toate ingredientele se taie julien, se trag intr-o tigaie cu ulei incins. in prealabil se incinge cuptorul iar cand compozitia este
Se pune gheata in pahar, tequila, sucul de portocale si la sfarsit un pic de Grenadine. Trebuie sa arate din partea de jos rosu si galben
Se caleste ceapa, apoi se adauga carnea. Cand carnea a inceput sa se prajeasca, se adauga condimentele (chili, chimen, usturoi, sare
Crevetii nedecorticati se tin la marinat in sosul de achiote si suc de portocale, minim 1 ora, la rece. Cat timp acestia stau la
Pieptul de pui se pune la fiert intr-un vas in care s-au adaugat cateva legume pentru gust. Separat, intr-un vas se
Se incinge uleiul,se adauga puiul,cartofii,oregano,chili si chimenul si se calesc 5 min. Se adauga salsa,supa de pui,sare,piper(dupa
Se pregateste sosul - se amesteca smantana cu ceapa tocata marunt si, dupa gust, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la rece. Pe
Se iau toate legumele se spala si se curata. Se taie rondele si se pun separat in boluri la frigider. Cascavalul se rade si se baga
Se taie avocado in doua, se scoate samburele si se curata miezul cu o lingurita. Se piseaza bine pana devine cremos ca o pasta. Se stropeste
Mai intai se face aluatul de clatite, pe care toata lumea stie sa-l faca. Apoi le facem la cratita dupa ce terminam clatitele de facut,
Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna
Se pun toate ingridentele in oala mixerului si se prelucreza 5minute pina ce aluatul s-a format.Se scoate de la mixer si se acopera
Incingeti usturoiul si ceapa intr-o tigaie non-aderenta, fara ulei, pana devin aurii. Lasati sa se raceasca putin apoi decojiti usturoiul. Inmuiati
Se taie pieptul de pui cubulete, se asezoneaza cu sare ,piper, boia afumata si se trage la tigaie in ulei de masline. Din jumatate
Toate ingredientele le punem in mixer si le mixam pana se incorporeaza.Ungem tavaua cu ulei si presuram putina faina apoi punem aluatul
Pentru inceput spalam si taiem cuburi ardeii, rosiile, ceapa. Usturoiul se taie foarte marunt . Incingem 4 linguri cu ulei de masline
In prima etapa pregatesti puiul, il tai suvite subtiri si alaturi de el poti adauga ardeii si ceapa taiate similiar. Peste ele stoarce
Ceapa verde o spalam si o taiem rondele, usturoiul il curatam si il taiem pe jumatate. Rosiile decojite le tocam marunt, fasolea boabe