14
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Fierbeti orezul de trei sferturi. La o cana de orez se adauga 1 1/4 cana apa. Cand apa clocoteste se adauga orezul si se lasa la foc
Carnea de miel se amesteca bine cu sucul de lime, sarea, piperul si ierburile uscate. Daca aveti, puteti folosi si ierburi proaspete. Se
Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește se răstoarnă peste bulgur într-un
Intr-o tigaie incinsa se calesc pentru cateva minute legumele tocate. Se adauga orezul, apoi apa astfel incat sa acopere ingredientele
Se da marul pe razatoare si se stoarce felia de lamaie verde,ca sa nu se oxideze. Se adauga apa de trandafir si mierea si se amesteca. Daca
Din apa si zahar se face un sirop. Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.Se amesteca pana cand se topeste
Se fierb cartofii in coaja,dupa ce s-au fiert se scot si se lasa sa se raceasca. Apoi se taie in cubulete. Intre timp,se fierb si morcovii
Se prajesc feliile de vinete in ulei. Eu le-am prajit la cuptor,astfel nu vor absoarbe la fel de mult ulei pe cat o fac daca le prajiti
totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma unei mingi de rugbi sau o alta
Amestecam ouale cu zaharul foarte bine,apoi adaugam treptat faina si putin cate putin laptele.Cand am terminat cu laptele si faina punem
Fierbem gaina in apa cu ceapa. Cartofii si mazarea o fierbem in aburi, iar ouale le fierbem normal. Dupa ce au fiert toate ingredientele
Se pregateste supa de pui , se strecoara si se pune arpacasul la fiert in supa respectiva, la foc mic. Se caleste ceapa maruntita in
1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius. 2. Se pune zaharul si untul intr-un castron si se amesteca pana
Turnati 5 pahare de apa calda intr-o cratita si fierbe apa. Adauga sarea, alunele macinate si sucul de rodii. Daca sucul de rodii