27
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Kushari este o reteta vegetariana egipteana, delicioasa, compusa din linte verde, paste si orez, care dupa ce au fost gatite toate,
Se incalzeste cuptorul in timp ce vom face 3 foi , fiecare din : 3 albusuri batute spuma apoi amestecate cu 3 linguri zahar si batute
Lintea se clateste in apa rece, apoi se fierbe in apa cu sare. Se curata si se taie ceapa, rosiile, usturoiul. Se calesc in putin ulei,
Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre timp se spala lintea se pune in
1. Se deschide conserva de mango. Se toarna intregul continut al conservei intr-un robot de bucatarie. 2. Se adauga frunzele de menta
1. Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius / marcajul de gaz 4. Se unge o tava de copt dreptunghiulara de 25 cm x 15 cm. 2. Se
1. Puneti curmalele, alunele si scortisoara intr-un mixer sau robot de bucatarie si mixati pana cand sunt taiate fin. 2. Luati o lingurita
1. Se pune carnea la fiert cu sare si piper. 2. Se face sosul de bulion:cateii de usturoi pisati se pun la prajit in ulei ,cind sunt
Incepem prin a face un sos . Cateii de usturoi se piseaza si se pun la prajit in putin ului. Cind sint rumeniti adaugati otetul si lasati
Verificam nautul le clatim si punem la muiat in apa ptr 4-6 ore nautul se umfla. Se pune intr-o oala carnea si oasele se adauga 10-12
Se ia conopida si se desface in buchetele indeajuns de potrivite cat sa nu se sfarame la fiert. Se spala bine apoi se pun la fiert cam
Se spala vinetele,se curata de coaja,se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs 10 minute. Intre timp se curata si se taie ceapa
In blender se pun vinetele,usturoiul,tahina,ceapa,si sucul de lamiie;se mixeaza. Se da la rece pina cind e gata de servit. Se serveste
Aluatul frantuzesc se da la cuptor si se coace in vas uns cu unt sau ulei pina devine auriu Foile de aluat se sfarima si se pun intr-un
Blatul: se bat albusurile spuma se agauga treptat zaharul, galbenusurile, faina si la urma praful de copt dizolvat in zeama de lamaie.
Se fierbe carmea de miel in apa multa deoarece vom pastra supa.Carnea se firbe pana se dezoseaza cu usurinta.In supa ramasa se adauga
Se prepara intai siropul, se pun la foc mic toate ingredientele, pana ce se dizolva zaharul, dupa care se lasa la racit. Pentru prajitura: Se
Modul de preparare Se taie rodiile în două şi se înlătură seminţele. O parte se lasă pentru decorare, restul se trece prin
ITR-UN CASTRON SE BAT CELE 10 OUA CU CELE 10 LINGURITE DE ZAHAR,CU DOUA CANUTE DE LAPTE,ADAUGI CELE 5 PLICURI DE FRISCA SI AMESTECI.DUPA
Curatati castravetii. Amestecati usturoiul, iaurtul si mararul, apoi adaugati castravetii taiati fin si ridichile. Amestecati bine.
Se prajeste ceapa intr-o tigaie mica in ulei pana devine usor maronie. Separat, intr-o oala se prajeste usturoiul la foc mic in unt
Se iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici, si se introduce in interiorul fiecarei fleici putin cascaval
Se topeste untul intr-o oala, se adauga cus-cus, si se amesteca pina se inrosesc usor. Se adauga supa fierbinte si se lasa sa fiarba
Se fierbe apa cu Vegeta. Se spala orezul si se lasa sa se scurga bine. Se incinge untul/ margarina intr-o cratita si pune 1/5 din orez.
Bucatelele de pui se fierb in apa cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry), intre timp piinea se rupe bucatele mici si se prajeste
Se pune la fiert carnea de pui si cind apa incepe sa fiarba se taie o ceapa solzi si se pune in oala; se lasa sa fiarba pina puiul este
Se curata un mango si se toaca. Se toaca 2 ardei iuti. Se amesteca si se pune sare dupa gust.Se serveste cu orez salbatic si pui.