9
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Aluatul l-am facut la mixer si l-am lasat o ora in frigider. Umplutura Am separat ouale albusul l-am batut spuma cu zaharul si
Faina o amestecam cu bicarbonatul, iar restul ingredientelor se pun pe foc pe baie de aburi si se amesteca pana la omogenizare. Luam
Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep
Se zdrobesc capsunele spalate si se strecoara prin tifon. Cand zeama s-a limpezit, se scurge sa nu se tulbure. Se face un sirop din
Amestecam mierea cu pesmetul, romul si untul si lasam sa stea. Separat, amestecam bine, intr-un vas smaltuit, laptele, zaharul si cacaua
Se freaca albusurile cu zaharul spuma tare si se adauga treptat zeama de lamaie. Galbenusurile se freaca cu ulei pana devine ca o maioneza.
Se freaca smantana sau margarina+laptele cu caimac cu zaharul pana se omogenizeaza, pana se topeste zaharul, se adauga restul ingredientelor:
Intr-o tigaie mica/medie se pune o jumatate de pachet de unt se lasa putin sa se topeasca apoi se pun in jur de 30g ceapa la inabusit
Se fierb cartofii si ouale. Cartofii curatati si albusurile se dau prin razatoarea mare. Galbenusurile - prin razatoarea mica sau prin