21
retete
Prima pagina » Retete Traditionale
Se spala si se curata de coaja: cartofii noi, cartofi dulci(camote), yuca si tiquisque, taindu-se in bucati mai mici, daca nu sunt mari
Se ia painea feliata si se taie coaja, lasandu-se numai miezul, se pun ouale la fiert. Daca nu avem piure de fasole cumparat din comert,
Fasolea dupa ce s-a pus la inmuiat cu o seara inainte, se pune la fiert, se adauga ½ de capatana de ustoroi, o ceapa si un ardei taiat
Se ia o radacina de yuca, se curata ca in imaginile alaturate, se taie in bucati mai maricele si se pune la fiert in apa cu un pic de
Se iau radacinile de yuca, se curata, se taie in dreptunghiuri, si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa sa fiarba 25-30 de minute
Se iau aceste banane verzi care nu sunt dulci, se curata destul de greu de coaja, se adauga cateva picaturi de lamaie peste ele sa nu
Se ia o banana potrivita(galbena), se taie pe lung dar nu de tot, se scoate din banana o mica portiune si se face un santulet in care
Se taie ceapa si ardeii rosii julien si se pun la calit intr-o tigaie cu ulei. Pieptul de pui se spala, se taie julien si el si se prajeste
Se pun cartofi la copt, ii lasam pana se coc, dupa aceea ii curatam de coaja, ii pasam amestecam unt, sare si un praf de curry, amestecam
Se spala legumele, se taie rosia in felii potrivite, avocado la fel, ceapa se taie foarte fin, salata se rupe in bucati mai mari, se
Se ia un castron si se taie rosiile si salamul dupa care branza se da pe razatoare pe gaurile mari.Se amesteca, se pun uleiul,otetul
Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama; Intr-un vas mare se amesteca citricele,
Se pun cele 4 frunze de salata la baza farfuriei; intr-un bol separat se taie varza rosie/alba marunt, rosiile in felii subtiri, si
Se iau cele 3 oua ,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si margarina: Faina se amesteca in alt
Se ia un bol. Bananele se taie in opt bucati fiecare, iar bucatile se pun intr-un vas mediu. Laptele se fierbe 5-6 min. Se toarna laptele
Se taie marunt usturoiul si se amesteca cu cimbrul. Se sareaza. Carnea de porc se freaca bine cu zeama de lamaie si sare si se taie
Se spala salata si se lasa in frigider, intr-un vas cu capac. Se spala castravetele, se taie felii si se presara cu sare si piper. Se
Aluatul: Se pun intr-un castronel faina, praful de copt si sarea. In mijloc se pune oul care se amesteca cu faina. Se adauga laptele
Se taie grapefruitul si portocalele deasupra unui castronel, pentru a nu pierde zeama. Intr-un vas mare se amesteca citricele, castravetele,
Se spala bine urechile si se lasa in apa pentru o ora. Se scot si se pun itr-un vas cu apa la fiert si se lasa pana se inmoaie, dar
Se prepara o maioneza din galbenus, ulei si mustar. Se adauga ouale fierte tocate marunt, tonul scurs de ulei (sa fie ton bucati, nu