autor:

ALINA BANICA

» » Mancaruri cu carne

Varza proaspata cu carne de porc

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
Varza este un racoritor excelent, da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza, il mineralizeaza, fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A, B, C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc., , -1 kg pulpa de porc, -2 verze proaspete – aproximativ 2 kg, -1 kg de rosii, -500 ml bors, -50 ml ulei, -2 linguri pasta de rosii, -1 legatura marar, -10 boabe piper, -2 foi de dafin, -sare, -piper macinat, -boia de ardei, -4-5 fire cimbrisor salbatic.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

47 voturi

Mod de preparare

1. Se curata varza de frunzele exterioare si de cotoare, se spala putin, iar apoi se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs, se toaca marunt si se aseaza intr-un vas unde se freaca cu putina sare si se lasa timp de 15-20 minute.
2. Carnea se degreseaza si se taie cuburi mai mari.
3. In vasul in care vrem sa pregatim mancarea se adauga uleiul, se incinge si apoi adaugam carnea si acoperim. Se innabuse timp de 15-20 minute amestecand mereu.
4. Se adauga apoi varza proaspata peste carne si se lasa la foc mic 30 minute amestecand mereu.
5. Se adauga borsul in mancare, piperul boabe, foile de dafin si cimbrisorul si se continua fierberea inca 15 minute.
6. Se adauga apoi rosiile date pe razatoare si pasta de rosii, se potriveste de sare si piper si se adauga si boiaua de ardei.
7. Dupa 10 minute se opreste si se adauga mararul proaspat tocat marunt.

Se serveste cu ardei usturat proaspat sau murat si cu mamaliguta calda.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza proaspata cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii

  • Gabriela , 18 iunie 2017

    Astăzi fac și eu.Sper sa iasă Bună!

  • stela , 23 mai 2017

    pofta buna super buna multumim

  • Gabriel Filimon , 16 aprilie 2014

    incerc eu acum , sper sa fie ok

    • elena , 30 octombrie 2013

      cat bors ?

    • Dinulescu Mihai , 12 iunie 2013

      naspa

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Va multumesc pentru impresii!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Foarte buna si gustoasa.

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Ador varza, mai ales cea proaspata! Buuuna!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Este foarte buna!

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte bunã si aromatã!!!*****

    • paviasi

      paviasi (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Aceasta este mancarea mea preferata!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O bunatate varzica ta...

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Foarte aromata si apetisanta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

47 voturi

Ingrediente

  • Varza este un racoritor excelent
  • da vitalitate corpului si-l vitaminizeaza
  • il mineralizeaza
  • fiind totodata si un laxativ usor. Are un continut mare in vitaminele A
  • B
  • C si cupru. Pentru ca acum se gaseste in stare proaspata m-am gandit sa fac o mancare de varza cu carnita de porc.
  • -1 kg pulpa de porc
  • -2 verze proaspete – aproximativ 2 kg
  • -1 kg de rosii
  • -500 ml bors
  • -50 ml ulei
  • -2 linguri pasta de rosii
  • -1 legatura marar
  • -10 boabe piper
  • -2 foi de dafin
  • -sare
  • -piper macinat
  • -boia de ardei
  • -4-5 fire cimbrisor salbatic.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Gabriela

Astăzi fac și eu.Sper sa iasă Bună!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pui cu sos de rosii si cartofi la cuptor