autor:

Piri Piri e Canela

» » Sosuri

Ulei aromat cu Poejo (Mentha pulegium)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 29 iunie 2010

Ingrediente
250 ml.ulei de mãsline de bunã calitate, Câteva fire de Poejo (Mentha pulegium), 2 cãtei mari de usturoi feliati, sare

Dificultate: Redusa Timp: 5 min

7 voturi

Mod de preparare

De mult mi-am dorit sã fac ulei aromat acasã, pt. a condimenta salatele si pt. marinata cãrnurilor :)
Am folosit un ulei de mãsline de bunã calitate extra virgin, de Alentejo.
Mentha pulegium, este folositã in aromaterapie, calmant,contra rãcelii,insomnii...
Am pus intâi feliile de usturoi in sticlutã, apoi firele de M. pulegium, putinã sare, am turnat uleiul sã acopere bine frunzele...am pus dop, si gata :) Am sã il las câteva sãptãmâni la macerat.
Aceste uleiuri aromate se gãsesc in magazine si piete...cele mai folosite sunt de:
*Poejo (M. pulegium), usturoi si sare
*tomilho (Thymus vulgaris),usturoi, piri piri intreg
*3 pimentas (boabe piper negru, rose si alb) sare
*foi de dafin, boabe piper negru, usturoi zdrobit
*murta (Myrtus communis) ,piper negru boabe.
O retetã super bunã a acestui ulei aromat (cu busuioc)il puteti gãsi pe www.reteteleluiradu.ro, pe prima paginã:))
Spor la treabã!:))
Daca ti-a placut reteta noastra "Ulei aromat cu Poejo (Mentha pulegium)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos rosu usturoiat

Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Sosuri
Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

Bilute in sos de rosii / Balletjes in tomatensaus

- Puneti apa la fiert intr-o oala si cand fierbe adaugati cuburile de pui. - Intre timp amestecati

2 voturi    0 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii

  • Lucica

    Lucica (Chef de cuisine) , 29 iulie 2012

    o sa fac si eu....cind sa le mai fac pe toate..............?

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

    Foarte aromat! La toate bufeturile hotelurilor din tarile arabe se gasesc aceste varietati de uleiuri aromate, pentru a le combina dupa gust in salatele pe care ti le alegi.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Foarte buna ideea ta,mai ales daca vrei sa cumperi din magazin,sunt tare scumpe.Asa ca m-ai convins sa pregatesc si eu in casa uleiuri aromate.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Si eu pregatesc ulei aromat in casa,dar folosesc tarhonul ...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O idee super. M-am uitat la retetele lui Radu;f.interesante. Multumesc,Ramona,pt reteta si pt.link!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      O reteta foarte buna! Am sa incerc si eu cu ierburile aromate pe care le am la indemana.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Eu folosesc uleiuri aromate doar facute de mine in casa si sunt minunate.*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

5 min

7 voturi

Ingrediente

  • 250 ml.ulei de mãsline de bunã calitate
  • Câteva fire de Poejo (Mentha pulegium)
  • 2 cãtei mari de usturoi feliati
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    4 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Lucica (Chef de cuisine)

o sa fac si eu....cind sa le mai fac pe toate..............?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pasta de ardei Pasta de ardei

Se curata gogosarii, ardeii kapia, ardeii galbeni, ardeii bulgaresti de cotoare si seminte, se dau prin masina de carne si se pun intr-un

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Sos Roquefort