Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt.
Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana, sarea si se framanta un aluat nu prea vartos.
Se infasoara in folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.
Se întinde o foaie rotundă ca de tăiței cu grosimea de 2-3 mm, apoi se decupeză rodele de 3 dimensiun diferite se cresteză marginea fiecărei rondele în patru locuri, cam 1 cm adancime, peste rondeaua mare, unsă cu puțin albuș in mijloc, se așază rondeaua mijlocie la fel unsă cu albuș , apoi cel mic , se apasă cu degetul în mijloc peste toate trei să se lipească.
Aluatul rămas între rondele se frământă din nou și din ele se fac alte rodele sau uscațele simple.
Când sunt toate gata se prăjesc în ulei încins cu partea de superioara (cercul mic ) în jos ca să se desfacă ca petalele unui trandafir .Se coc pe fiecare parte câte 3-4 minute fără să se rumenească prea tare. Se scot din grăsime pe un prosop de hârtie se pudrează cu zahăr vanilat, apoi în mijlocul fiecărui trandafir se pune dulceață.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii