2168
retete

Alte sectiuni
  • Tort Raffaello

    Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic (eu folosesc vegetala, dacă folosiți naturala aveți mai multa grija la ea sa nu se taie la mixare). Când aproape

    0 comentarii

  • Cheesecake cu aroma de vanilie

    Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura: Separam ouale, albusurile

    0 comentarii

  • Tort Dobos fara coacere

    Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin. Pentru decor am folosit câțiva biscuiți peste care am adăugat caramel (zahar topit cu zeama de la jumătate de lămâie

    0 comentarii

  • Cheesecake cu fructe congelate

    Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava detasabila.Se preseaza bine cu ajutorul unui obiect dur,in cazul meu cu fundul unui

    0 comentarii

  • Tort trei ciocolate cu aroma de menta

    Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaoa date priprin strecuratoare/cernute. Se amesteca cu o spatula cu miscari ample pana

    0 comentarii

  • Cheesecake cu alune de padure si unt de arahide

    Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor.

    0 comentarii

  • Tort cu morcovi si nuca

    Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati

    0 comentarii

  • Tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni

    Un tort delicat, feminin, cu blat de nucă, cremă stracciatella frișcă, multă frișcă. Pentru că am găsit la promoție și căpșuni frumoase (și chiar dulci!), am luat câteva și le-am păstrat într-o caserolă la frigider câteva

    4 comentarii

  • Tort Ora 12

    Le-am pregătit alor mei un mărțișor dulce: tort Ora 12, a ieșit ciocolatos, aromat, însiropat, dar nu foarte tare, ci atât cât trebuie, ca să nu iasă grețos. Am pus niște flori mari de frișcă, preferatele mele și am adăugat

    3 comentarii

  • Tort cutie cadou

    Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane? Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane,

    5 comentarii

  • Tort cu glazura oglinda de caramel

    Tort cu blat de cacao ce nu necesită însiropare, jeleu de caise în interior, cremă de cafea și glazură oglindă de caramel. Mod de preparare: Blatul: Se încinge cuptorul. Se separă ouăle. Se dă untul rece pe răzătoare,

    3 comentarii

  • Tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie

    Tort feminin si in ton cu primavara, are două blaturi: unul de nucă, altul de cacao, cremă de lămâie, este decorat cu flori și fluturi. Mod de preparare: Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul,

    1 comentariu

  • Tort Ombre

    Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce viteza mizerului, se adauga apa, esenta de cocos si uleiul in

    0 comentarii

  • Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

    Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta

    0 comentarii

  • Tort cu lapte de cocos

    Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire. Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam

    0 comentarii

  • Tort diplomat

    Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie. Se pune intr-o craticioara patru linguri de zahar, galbenusurile, amidonul alimentar, esenta de vanilie si se amesteca bine.Se asaza cratita pe ochiul cel mic

    0 comentarii

  • Tort cu iaurt si fructe tropicale

    Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza.

    0 comentarii

  • Tort cu trei feluri de ciocolata

    Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se

    0 comentarii

  • Tort Vasile (Revelion 2020)

    Ornamentele de ciocolată albă: Se topeşte ciocolata albă într-un poș pentru ciocolată scufundat într-un ibric cu apă fierbinte, iar după ce s-a topit ciocolata, se scoate din ibric și se zvântă ușor pe un prosop de hârtie.

    3 comentarii

  • Tort cu mousse de portocale si spuma de ciocolata

    Pentru Blat: Topim ciocolata cu untul pe baie de aburi si dam deoparte. Ouale le mixam impreuna cu zaharul si sarea pana cand isi dubleaza volumul, apoi adaugam faina cu praful de copt si amestecam usor pana la omogenizare. In compozitia rezultata adaugam

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.