Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul. Adaugam faina cu cacaos
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma densa. Galbenusurile se pun ca zahar si se mixeaza cu un mixer de mana pana se obtine o crema. Se unesc cremele
Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic (eu folosesc vegetala, dacă folosiți naturala aveți mai multa grija la ea sa nu se taie la mixare). Când aproape
Cheesecake cu aroma de vanilie
Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam tava la frigider pana ne ocupam de umplutura: Separam ouale, albusurile
Tort Doboș fără coacere (cu biscuiți), ușor de făcut și perfect pentru vara când cuptorul pornit e un chin. Pentru decor am folosit câțiva biscuiți peste care am adăugat caramel (zahar topit cu zeama de la jumătate de lămâie
Cheesecake cu fructe congelate
Mod de preparare pentru blat: se topeste untul la foc mic. Se maruntesc biscuitii, se toarna untul peste biscuiti, se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava detasabila.Se preseaza bine cu ajutorul unui obiect dur,in cazul meu cu fundul unui
Tort trei ciocolate cu aroma de menta
Pentru blat: ouale intregi impreuna cu zaharul se mixeaza pana se deschid la culoare si se tripleaza in volum. Peste spuma de oua se adauga praful de sare, faina si cacaoa date priprin strecuratoare/cernute. Se amesteca cu o spatula cu miscari ample pana
Cheesecake cu alune de padure si unt de arahide
Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor.
Blatul: Intr-un bol mixati albusurile cu sarea. Cand incep sa devina spuma, adaugati zaharul brut, treptat, mixati pana obtineti o bezea. Intr-un bol amestecati galbenusurile cu uleiul, le incorporati peste albusuri. Adaugati morcovul ras, amestecati
Tort 8 Martie, cu nuca, stracciatella, frisca si capsuni
Un tort delicat, feminin, cu blat de nucă, cremă stracciatella frișcă, multă frișcă. Pentru că am găsit la promoție și căpșuni frumoase (și chiar dulci!), am luat câteva și le-am păstrat într-o caserolă la frigider câteva
Le-am pregătit alor mei un mărțișor dulce: tort Ora 12, a ieșit ciocolatos, aromat, însiropat, dar nu foarte tare, ci atât cât trebuie, ca să nu iasă grețos. Am pus niște flori mari de frișcă, preferatele mele și am adăugat
Aveam de multă vreme dorința de a face un tort-cutie cadou și mă tot gândeam cu ce să-l umplu: cu flori, cu bomboane? Iar Valentine’s Day a fost ocazia perfectă să le fac părinților mei o surpriză: le-am cumpărat flori și bomboane,
Tort cu glazura oglinda de caramel
Tort cu blat de cacao ce nu necesită însiropare, jeleu de caise în interior, cremă de cafea și glazură oglindă de caramel. Mod de preparare: Blatul: Se încinge cuptorul. Se separă ouăle. Se dă untul rece pe răzătoare,
Tort duo, cu nuci, cacao si crema de lamaie
Tort feminin si in ton cu primavara, are două blaturi: unul de nucă, altul de cacao, cremă de lămâie, este decorat cu flori și fluturi. Mod de preparare: Blatul: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul,
Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza la viteza mare pana obtinem o bezea ferma. Se reduce viteza mizerului, se adauga apa, esenta de cocos si uleiul in
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt, cacaua, esenta si amestecam cu o paleta
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire. Cernem faina cu praful de copt, cacao, adaugam esenta si amestecam
Se pune gelatina in putina apa calduta, se amesteca cu o lingurita si se lasa sa se inmoaie. Se pune intr-o craticioara patru linguri de zahar, galbenusurile, amidonul alimentar, esenta de vanilie si se amesteca bine.Se asaza cratita pe ochiul cel mic
Tort cu iaurt si fructe tropicale
Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza.
Tort cu trei feluri de ciocolata
Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se