Ingrediente
Ingrediente:, , Blat, , 8 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina alba, 3 linguri cacao, Crema ganache de ciocolata, , 300 g ciocolata lapte, 500 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca, Crema spuma de unt, , 1 pachet unt, 100 g alune fara sare, 2 linguri cacao, 100 g de zahar pudra, Sirop, , 1 cana de cafea dulce, Glazura, , 100 g ciocolata neagra, 50 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca
Dificultate: Medie | Timp: 2h 30 min
20 voturi
Mod de preparare
Galbenusurile se amesteca cu 4 linguri zahar + 4 linguri ulei, se mixeaza pana se obtine o spuma, apoi se adauga peste albusurile spuma, se amesteca usor de jos in sus.
Se completeaza cu cacao si faina cernute, la fel se amesteca usor de jos in sus.
Se tapeteaza un vas pentru torturi cu hartie de copt, se toarna compozitia de blat, se uniformizeaza suprafata si se da la cuptorul preincalzit la temperatura medie. Se face testul scobitorii pentru a vedea daca blatul s-a copt. Se da la racit apoi se taie in 4 felii.
Pentru a face crema ganache se incalzeste smantana fara a atinge punctul de fierbere, ciocolata se topeste in bain marie sau in cuptorul cu microunde. Se amesteca bine ciocolata topita cu smanatana. Se lasa sa se intareasca putin.
Pentru crema de unt se mixeaza spuma, untul cu zaharul, se adauga cacao. alunele se prajesc si se sfarama cu sucitorul, se pun apoi in untul spuma. Se da la rece.
Mod de asamablare:
Se insiropeaza prima foaie cu putina cafea (cafeaua trebuie sa va ajunga pentru toate 4 foi). Se intinde pe foaia insiropata crema ganache de ciocolata,se aseaza a doua foaie, se insiropeaza, se intinde toata crema de unt si se repeta procedura cu celelalte foi.
Crema de unt se pune o singura data, la mijlocul tortului. Se da tortul pentru cateva ore la frigider pentru a se putea apoi glazura.
Glazura se face la fel ca crema ganache de mai sus cu diferenta ca se pune de calda deasupra tortului si se intinde cu ajutorul unui cutit mai lat si lung. am ornat cu macarons, decoratiuni de ciocolata alba, margele argintii comestibile si bezele caramel.
Victoria Gabriela (Chef de cuisine) , 24 martie 2015
Chiar gust de vis...Felicitari!
Mihaela Ifrim , 28 ianuarie 2015
super il voi incerca si e
Birzovan Elena , 27 ianuarie 2015
Interesant il voi incerca !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 decembrie 2014
Wow!!! Fara cuvinte!!!
Foea Elena , 11 decembrie 2014
splendit.
Carmen Cristea , 29 noiembrie 2014
:)
Lucian Rosentzveig , 27 noiembrie 2014
o voi incerca si va spun cum a iesit