Tiramisu rețeta originală
Intr-un castron se amesteca mascarpone, frisca lichida si smantana. Toate aceste trei ingrediente se omogenizeaza cu mixerul pina cind incep sa se formeze mici cocoloase. La o asemenea consistenta se adauga si zaharul vanilat si zaharul pudra dupa gust, amestecind inca putin, cat sa se incorporeze.
Intr-o tava se aseaza piscoturi insiropate in siropul prezentat mai sus, un strat de crema, un alt strat piscoturi ( aici la mijloc eu pun piscoturi rotunde) si se incheie cu un strat de crema dispusa uniform cu ajutorul unei spatule. Se poate realiza si fara piscoturi la mijloc, jos piscoturi clasice, apoi crema si la varf piscoturi rotunde insiropate.
Deasupra se pudreaza cu un strat de cacao data prin sita.
Se tine la frigider cel putin 3 ore inainte de servire. Tiramisu este si mai gustos daca este preparat cu o zi inainte de servire.
Spor la treaba!
Tiramisu rețeta originală ati incercat? Cum vi se pare fata de varianta mea?
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii