Tort Raw in degrade

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Tort Raw in degrade

Ingrediente

  • Intotdeauna am crezut ca bucataria raw nu are cum sa fie atat de gustoasa si bogata in preparate...dar am descoperit ca nu e deloc asa. Si pt. ca sunt dependenta de dulciuri, nu m-am putut abtine sa nu incerc un tort; si iarasi, pt. ca nu ma pot abtine sa nu inventez ceva....iata ce mi-a iesit!
  • Pt. blatul alb avem nevoie de:
  • -250 gr. fulgi de migdale
  • -200 gr. fulgi de cocos
  • -2 lingurite pudra de psyllium
  • -cateva picaturi extract de menta (preferata mea
  • -50 ml ulei de cocos
  • Pt. blatul rosu avem nevoie de:
  • -putina sfecla rosie data prin razatoarea fina
  • -200 gr. migdale
  • -50 ml ulei de palmier
  • -1 lingura de miere
  • -cateva picaturi extract de vanilie (al meu e home-made)
  • Pt. crema alba avem nevoie de:
  • -150 gr. caju
  • -putina apa
  • -miere dupa gust (eu am pus cca 4 linguri)
  • -50 ml ulei de palmier
  • -1 lingurita pudra de psyllium
  • Pt. crema roz avem nevoie de:
  • -1 banana
  • -200 gr. fructe de padure congelate (zmeura si mure)
  • 10 ml ulei de cocos
  • -10 ml ulei de cacao
  • -3-4 linguri de miere
  • -cativa fulgi de cocos (optional)

Mod de preparare

Prepararea unui astfel de tort este extrem de simpla, rapida si la indemana oricui!

Ingredientele pt. blatul alb se mixeaza bine in blender, pana se obtine o pasta faramicioasa, care se aseaza cu mana sau cu lingura intr-o forma unsa cu putin ulei de palmier. Eu am folosit o forma din silicon, pt. ca e mai usor. Se da la rece pt. 5 minute, pana se intareste. Acesta va fi primul blat.

Intre timp trecem la prepararea cremei albe: toate ingredientele se mixeaza tot in blendr, pana se obtine o crema fina, fina. Atentie: intai se mixeaza caju-ul cu apa (apa trebuie sa acopere usor boabele de caju--daca aveti timp, ar fi bine ca acestea sa fie hidratate in prealabil), si abea apoi se adauga celelalte ingrediente pt. crema.

Dupa ce blatul alb a racit, se scoate forma din frigider, se toarna crema alba, apoi se da din nou la rece (chiar congelator--5 min.)

Pasul urmator consta in preparea cremei roz: se mixeaza bine fructele impreuna cu restul de ingrediente, pana se obtine din nou o crema fina. Aceasta se toarna din nou in forma, peste crema precedenta. Din nou se da la congelator, timp in care se prepara blatul final.

Se foloseste din nou blenderul pt. mixarea ingredientelor..obtinem din nou un blat faramicios, care se va turna cu lingura peste crema roz, apoi se niveleaza, presand usor blatul, ca sa capete fermitate.

Se lasa in congelator pt. 2 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se decoreaza, iar dupa 20 min. la temperatura camerei se poate servi.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise